Новини

Засяє глянцем: чим відмити кухню від жиру і липкого нальоту

Кухня вважається одним з найбільш проблемних місць в будинку – через постійне готування, в процесі якого жир “летить” зі сковороди на всі поверхні, вони швидко забруднюються.

Як відмити кухню від жиру народними засобами за копійки – читайте далі у матеріалі.

Як легко відмити кухню від жиру лимонною кислотою
Рекомендуємо лайфхак, як відмити кухню за допомогою всього одного пакетика лимонної кислоти. Вам потрібно взяти літр води, розчинити в ній 15 грамів “порошку” і додати кілька крапель рідкого мила або засобу для миття посуду. В отриманому розчині змочити губку і витерти всі проблемні місця на фасаді кухні. Не змиваючи водою, залишити так, почекати 30 хвилин, потім знову потерти засобом і тоді вже зняти шар миючого ганчіркою, змоченою в чистій воді.

Як відмити кухню від липкого нальоту і жиру содою з олією
Цей “бабусин” метод допомагає відмити кухню від жиру за лічені хвилини – так, що вона буде виглядати, як нова. Змішайте соду і рослинну олію в співвідношенні 2:1, змочіть губку в цій кашці, нанесіть на кухонний гарнітур. Залиште на 20 хвилин, потім змийте теплою водою. Якщо плями залишилися, процедуру можна повторити.

Так само добре, як і олія, “працює” разом з содою рідке мило. Щоб приготувати суміш, використовуйте ті ж пропорції, але залишайте розчин на поверхні не на 20, а на 15 хвилин. Далі все так же – змити теплою водою. витерти насухо.

Як прибрати липкий жир на кухні спиртом з оцтом
Якщо ви не знаєте, чим відмити кухню від жиру і бруду, то можна спробувати дуже популярний метод – з’єднання спирту та оцту. Потрібно два інгредієнти змішати в рівних кількостях, додати у два рази більше води. Перелити розчин в розпилювач, попшикати на забруднені ділянки та залишити на 15-20 хвилин. Потім м’якою губкою потерти та змити ганчіркою, змоченою в теплій воді.

ВАЖЛИВО: врахуйте, що при використанні даного методу кухню потім необхідно буде провітрити.

Як очистити кухонні шафи від жиру в домашніх умовах сіллю та оцтом
Відмити кухню народними засобами можна, навіть не купуючи нічого в магазині – сіль і оцет точно знайдуться у кожної господині. Два інгредієнти потрібно змішати так, щоб отримана суміш нагадувала густу сметану. Потім в цей диво-засіб потрібно занурити зубну щітку і потерти пляму 5 хвилин. В кінці важливо змити все чистою водою, а потім витерти кухонні меблі насухо паперовим рушником.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.