Новини

“Ідеальний шторм”: у ВООЗ повідомили, що призвело до катастрофічної ситуації з коронавірусом в Індії

Cпалах коронавірусу в Індії спровокували певною мірою поширення більш заразних штамів COVID-19, низький рівень вакцинації в країні, але найбільшу роль відіграв – “ідеальний шторм” масових зібрань. 

Про це заявив офіційний представник ВООЗ Тарік Яшаревич, пише газета The Guardian.

Він застеріг від тверджень, що єдиною причиною спалаху коронавірусу в країні є мутації вірусу. Він пояснив, що один із штамів коронавірусу, який циркулює в Індії і має аж дві мутації, вважається більш інфекційним. За його словами, велику роль у стрімкому поширенні недугу є недотримання громадянами карантину –  нещодавні масові гуляння.

“Ступінь, за яким ці вірусні зміни відповідають за швидке збільшення випадків захворювання в країні, залишається незрозумілим, оскільки існують інші фактори, такі як нещодавні масові збори, які могли сприяти зростанню”, – сказав Яшаревич.

Також небаченого тиску від людей зазнала система охорони здоров’я країни. Яшаревич каже, що пацієнти з легкими симптомами коронавірусу в паніці відвідували лікарні, хоч і могли пролікуватися вдома. За його словами, госпіталізації в країні потребують тільки близько 15% громадян, які звертаються до лікарів.

Слід зауважити, що в Індії зафіксували циркуляцію нового штаму коронавірусу – B1617 з двома мутаціями. Лікарі та науковці попередньо стверджують, що він є більш заразним, аніж усі інші. 

Як відомо, Індія у світі посідає друге місце за кількістю виявлених випадків коронавірусу. За останню добу виявили рекордні 360 960 нових хворих. Від ускладнень коронавірусу за добу померла теж рекордна кількість пацієнтів в Індії – 3 293.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.