Новини

Підприємцям не варто хвилюватися: на Калинівському ринку розповіли про продаж торгових місць через «Прозоро»

У Чернівецькій міській раді розробили проєкт рішення продажу торговельних місць на МТК “Калинівський ринок” через майданчик “Прозоро”. Це рішення розглядали на сесії, але депутати відправили його на доопрацювання.

Про це molbuk.ua сказав директор МТК “Калинівський ринок” Олег Гульпак.

Він наголошує, що підприємцям ринку з цього приводу в жодному разі не варто хвилюватися. У документі зазначається, що для продажу будуть надавати вільні, тобто не надані в користування і не зайняті пунктами продажу, торговельні місця.

“Департамент соціально-економічного розвитку Чернівецької міської ради відпрацював проєкт рішення. Він правильний і потрібний, тож маємо в цьому напрямку рухатися. Ми не будемо продавати земельну ділянку на ринку, а лише можливість укладання договору з МТК “Калинівський ринок” на вільне торговельне місце. Маємо розробити новий механізм щодо продажу новостворених місць через систему “Прозоро”. Це буде спільна робота департаменту соціально-економічного розвитку й Калинівського ринку. Маємо розробити відповідний механізм. Комісія ж визначатиме місце, актуальність продажу того чи іншого місця”, – пояснив Олег Гульпак.

Як зазначає Олег Гульпак, сьогодні механізм продажу вільного або новоствореного місця на Калинівському ринку ще не відпрацьований.

“Раніше місця купували через аукціон, який відбувався на території ринку. Але їх скасували, тож наразі немає жодного розробленого механізму. Продажі через “Прозоро” маємо запровадити для того, щоб могли більше підприємців зацікавити працювати на Калинівському ринку. Крім того, вважаю, що через систему “Прозоро” зможемо охопити значно більшу аудиторію людей, яка буде в цьому зацікавлена. На Калинівському ринку є 9,5 тисячі торгових об’єктів. Періодично з’являються вільні місця, бо деякі підприємці відмовляються від торгової точки. Саме такі місця зможемо продати або будемо створювати нові на тих ділянках ринку, які не зайняті торгівлею. Але вільних місць на Калинівському ринку для створення нових об’єктів не так багато, тож і це питання будуть ретельно вивчати”, – розповів Олег Гульпак.

На сесії у жовтні це питання зняли з розгляду, оскільки немає поки що чіткого розуміння, як це відбуватиметься. Також була пропозиція відтермінувати процес продажу через “Прозоро”, оскільки триває війна.

Розроблений механізм депутати мають ще раз вивчити й погодити на сесії. Також його буде представлено на громадському обговоренні підприємців Калинівського ринку. Але жодних термінів поки що вказати не можу.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.