Новини

Міністерство оборони розробило концепцію реформи ТЦК: що саме змінять

Міністерство оборони розробило концепцію реформи ТЦК.

Про це пише Forbes із посиланням на колишнього топпосадовця Міноборони.

За інформацією джерела, міністерство найняло бізнес-аналітиків у червні 2023 року, ще до скандалу з одеським військкомом. Фахівці мали створити концепцію реформи.

“Паралельно з ідеєю прийшла Мінцифри, яка хотіла розвʼязати свою задачу з мобілізацією операторів дронів для проєкту “Армія дронів”, – повіомив ексчиновник.

Концепція реформи ТЦК передбачає зміни в способі обліку військовозобов’язаних, попередньому відборі військових, оповіщенні, призові за мобілізацією та ще чотирьох складових.

Критерії оцінки:

– захист прав і свобод у процесі мобілізації,
– справедливість,
– якість,
– кількість та протидія корупції.

Зі зміною команди реформа тривала, сказав співробітник Міноборони на правах анонімності, який ознайомлений із темою, але не уповноважений коментувати її публічно.

У концепції реформи перераховуються проблеми із попереднім відбором військових – ручна обробка даних і формальні критерії.

Автори пропонують автоматизувати відбір та створити систему рекрутингу. Останнє передбачає вебпортал з вакансіями та цивільні рекрутингові агенції з підбору.

“Смарт-мобілізація, яку заявив Федоров, це його ідея рекрутингу для операторів-дронів”, – сказав колишній топпосадовець із Міноборони.

Він додав, що реформа, яку веде Міноборони, “набагато комплексніша і ширша”.

“Просто Міноборони гірше бігає з презентаціями”, – додав він.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.