Новини

Завтра відбудеться засідання суду у справі голови НСЗУ родом із Буковини

Завтра, 1 листопада, у Печерському районному суді Києва відбудеться перше засідання щодо підозри голови НСЗУ Наталії Гусак, яка родом із Буковини, в нібито службовому недбальстві.

Про це чиновниця повідомила у своєму тг-каналі, пише molbuk.ua

Засідання розпочнеться о 10.00.

“Нарешті! Визначились, що 1 листопада о 10:00 годині у Печерському районному суді Києва відбудеться перше засідання щодо підозри мене в нібито службовому недбальстві. Обиратимуть запобіжний захід”, – повідомила Наталія Гусак

Вона додала, що засідання відкрите і запросила на нього журналістів.

“Мені немає чого приховувати, готова і буду відстоювати свою честь. Запрошую ЗМІ, щоб почули “об’єктивну” підозру. Порядність цінують ті, хто не витирає об неї ноги”, – наголосила очільниця НСЗУ.

Що відомо:

Раніше офіс Генпрокурора заявив, що голові Національної служби здоров’я Наталії Гусак повідомили про підозру у службовій недбалості.

За даними слідства, у квітні 2022 року на замовлення Нацслужби здоров’я України одним із спеціалізованих державних підприємств виконувалися роботи щодо адміністрування центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.

За результатами виконання цих робіт держпідприємством складено акт здачі-приймання послуг, в який включено всі роботи згідно договору та відомості про певний обсяг робіт, які фактично, як вважають слідчі, не виконувалися.

Голова НСЗУ, начебто, належним чином не перевірила фактично виконані роботи та не вжила заходів щодо зменшення загальної суми договору.

Слідчі вважають, що внаслідок цього були зайво витрачені бюджетні кошти в сумі понад 2 млн грн на оплату послуг.

Правоохоронці вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу.

Зі свого боку, Наталія Гусак повідомила у “Фейсбуці”, що вважає за потрібне відверто висловити свою позицію.

“Я особисто зацікавлена у забезпеченні чесності та об’єктивності процесу. Головними принципами моєї роботи в НСЗУ завжди були і залишаються прозорість та підзвітність. Однак, за той час, що я очолюю НСЗУ, постійно стикаюся з перевірками зі сторони контролюючих та правоохоронних органів. Буду відвертою: часто – безпідставних та ініційованих тими, кому НСЗУ “заважає”, – написала Наталія Гусак.

Вона зазначила, що “за дивним збігом”, обшуки відбувалися вчора – у день, коли розпочався позаплановий моніторинг перших медзакладів, що надають неонатальну допомогу.

“Нагадую, моніторинг ми проводимо згідно з оновленою процедурою, яку нещодавно затвердив Уряд України. А ще – у час, коли відбувається активна підготовка до контрактування медзакладів на наступний рік. Таке от співпадіння… Дотримуючись чинного законодавства та таємниці слідства, поки що не маю права розголошувати жодних деталей”, – написала голова НСЗУ.

10 листопада, майже два роки тому, Наталю Гусак призначили головою НСЗУ за поданням міністра Віктора Ляшка. До того часу Гусак працювала заступницею голови Чернівецької ОДА.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.