Новини

Незаконно вирубував ялину: на Буковині судитимуть порушника

За незаконне вирубування деревини перед судом постане буковинець. Слідчі поліції завершили досудове розслідування

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Співробітники поліції Буковини продовжують здійснювати заходи щодо боротьби з правопорушеннями у сфері злочинів проти довкілля. У серпні цього року поліцейські викрили жителя Вижницького району, який незаконно зрубав дерева породи “ялина” на території місцевого лісництва в адміністративних межах села Плоска.

Під час досудового розслідування працівники відділення № 1 (смт Путила) Вижницького районного відділу поліції встановили, що 43-річний житель села Киселиці, зрубав деревину породи “ялина”, при цьому немаючи відповідних дозвільних документів на здійснення такої діяльності. Внаслідок незаконної порубки чоловік заподіяв матеріальних збитків територіальній громаді на суму майже 60 тисяч гривень.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального правопорушення з обвинувальним актом до суду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. За скоєне буковинцю загрожує покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі до трьох років.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.