Новини

Незаконно продавали гуманітарку: на Буковині судитимуть керівників двох волонтерських організацій

Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно із працівниками СБУ та Чернівецької обласної прокуратури викрили та задокументували протиправну діяльність двох волонтерів із Чернівецької та Одеської областей, які у період дії воєнного стану організували незаконний продаж товарів медичного призначення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 58-річний одесит, який керував однією із благодійних організацій у Миколаївській області, спільно із 24-річним керівником благодійної організації у Чернівцях, організували торгівлю гуманітарною допомогою, отриманою від іноземних донорів на адресу благодійного фонду.

З метою отримання прибутку порушники підшукували потенційних клієнтів та здійснювали гуртовий продаж медичних халатів і антисептичних засобів, які були надані як гуманітарна допомога Україні.

У червні цього року під час чергової реалізації гуманітарної допомоги на суму 600 тисяч гривень співробітники поліції затримали молодшого фігуранта із Буковини у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою особою) Кримінального процесуального Кодексу України.

У складських приміщеннях на території Чернівецької та Волинської областей, які правопорушники орендували для зберігання гуманітарної допомоги, поліцейські провели санкціоновані обшуки, за результатами яких виявили та вилучили майже 180 тисяч медичних халатів та понад 64 тисячі одиниць антисептиків на загальну суму понад 15 млн грн.

Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області за оперативного супроводу колег обласного Управління СБУ під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури скерували обвинувальний акт відносно порушників до суду.

Фігурантам інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

– ч. 3 ст. 201-2 (Продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі, за попередньою змовою групою осіб, під час воєнного стану);

– ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 201-2 (Незакінчений замах на продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, під час воєнного стану);

– ч. 1 ст. 14 ч. 3 ст. 201-2 (Готування до продажу товарів (предметів) гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, під час воєнного стану) Кримінального кодексу України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.