Новини

Що відбудеться з організмом через місяць після відмови від алкоголю: користь починається миттєво

Відмовитись від алкоголю може бути важко, оскільки людина може подумати, що це означає кінець соціального життя, але це зовсім не так, і користь для здоров’я безмежна.

Вчені зазначили, що переваги відмови від алкоголю безмежні – від зниження ризику діабету до поліпшення здоров’я травної системи, пише Mirror. Експерти пояснили, що коли алкоголь потрапляє в кровотік, настрій людини “покращується”, і вона зможе краще “боротися з інфекціями”. Також людина зможе підтримувати вищий рівень гідратації, не вживаючи алкоголь, що може навіть призвести до “чистішої шкіри”.

Фахівці стверджують, що після місяця відмови від алкоголю можна спостерігати “стабілізацію рівня цукру в крові, зниження рівня холестерину і втрату ваги”.

Експерти поділилися, що переваги відмови від алкоголю проявляються майже відразу. Через два-три дні після припинення вживання алкоголю “токсин повністю виводиться”, і “кровотік, нирки та інші органи повертаються до нормального стану”.

Через п’ять-сім днів настрій і сон покращаться, оскільки гормони гарного самопочуття повернуться. Дослідження фонду сну показали, що два алкогольні напої для чоловіків та один напій для жінок знижують якість сну на 24%.

А ще через 10 днів відмови клітини, пошкоджені алкоголем, “відновлюються”, що призводить до “підвищення енергії”, а після місяця відмови від алкоголю, як стверджують експерти: “Цукор в крові, холестерин і вага знижуються, скорочуючи ризик хронічних захворювань, таких як діабет, цироз печінки і ожиріння”.

Безпечна доза алкоголю

Фахівці рекомендують пити не більше 14 одиниць алкоголю на тиждень протягом 3 днів і більше. Це приблизно 6 середніх (175 мл) келихів вина або 6 пінт 4%-відсоткового пива. При цьому вони відзначили, що повністю безпечного рівня алкоголю не існує. Однак вживати алкоголь в рекомендованих дозах знижує ризик завдання шкоди здоров’ю.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.