Новини

Зіпсується одяг у машина: ось яких помилок потрібно уникати під час прання

У сучасному світі важко обійтися без пральної машини, адже вона дуже полегшує життя. Однак, деякі помилки можуть призвести до того, що речі матимуть зношений та старий вигляд.

Про це повідомляє з посиланням на сайт Express.

Не розділення речей за кольорами

Варто пам’ятати, що білий, світлий, темний та делікатний одяг потрібно прати окремо. В іншому випадку колір ваших речей може змінитися.

До того ж особливо часто кольори змішуються при гарячому пранні.

Перевантаження пральної машини

Не варто класти в барабан все й одразу. Все тому, що якісного результату не буде і прилад може пошкодитися.

Наповнювати барабан потрібно приблизно на три чверті, залишаючи достатньо місця для того, щоб можна було просунути долоню між краєм барабана та одягом. У тісноті одяг більше тертиметься один об одного, що призведе до зношування тканини.

Велика кількість порошку

Якщо додати занадто багато порошку, то утвориться багато піни і одяг погано прополощеться.

В результаті чого на вашому одязі може утворитися липка плівка. Тому варто дотримуватись рекомендацій, які вказані в інструкції на пральному порошку.

Нехтування приладом

Пральні машини необхідно регулярно чистити, щоб запобігти появі плісняви та вапняного нальоту.

Варто раз у деякий час запускати гарячий цикл з невеликою кількістю оцту – це видалить небажані запахи і бруд. Також потрібно протирати дверцята й ущільнювач пральної машини після кожного прання, прибираючи зайву воду.

Якого режиму прання уникати

Швидке прання – один із режимів пральної машинки, який стане в пригоді, коли одяг потрібно привести до ладу в найкоротші терміни. Залежно від моделі приладу, речі на такій програмі перуться від 15 до 40 хвилин. Але підходить він далеко не завжди.

Одним із головних мінусів є якість прання. При режимі швидкого прання сам процес займає десь третину від загального часу – сильні забруднення просто не встигнуть вивестися. До того ж температура води не нагрівається вище 40 градусів. Тому, використовуйте цей варіант, якщо речі потрібно просто освіжити.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.