Новини

“Їжачки” приведуть до цікавої пам’ятки. Чи працює інноваційний туристичний маршрут у Чернівцях? – фото

Майже десять років у місті працює інноваційний туристичний маршрут “Відкрий для себе Чернівці”. Він прокладений за допомогою спеціальних табличок з QR-кодами, які встановлені біля пам’яток, і стрілок, що вказують шлях до наступного об’єкта (так званих “їжачків”).

Кореспондентка ” ” поцікавилася, чи працює наразі інноваційний туристичний маршрут у Чернівцях та у якому стані “їжачки”.

Маршрут починається з Центральної площі

Туристичний маршрут налічує 21 пам’ятку історії та архітектури Чернівців. Прямую на Центральну площу, звідки зазвичай розпочинається головна екскурсія містом. Натрапляю на першого “їжачка”. За алгоритмом вмикаю мобільний інтернет, наводжу камерою свого телефона на QR-код. Вже за мить на екрані з’являється карта з локацією та детальний опис об’єкта – наразі міської ратуші, Художнього музею та інших будівель ансамблю Центральної площі.

Наступна локація – вулиця Ольги Кобилянської. Прямую до неї. Дорогою бачу стрілки з їжачками, які скеровують до наступної таблички. Щоб перевірити наявність усіх табличок біля пам’яток, це зайняло близько півтори години. Я встигла побувати і біля костелу Пречистого Серця Ісуса, і біля Німецького народного дому, і Миколаївської церкви, будинку-корабля та на інших історичних локаціях міста. У більшості місць “їжачки” були й працювали.

“Це додаткова цікавинка для нашого міста”

Поки йшла містом, зустріла відомого екскурсовода Ярослава Адамчука (Пана Ярка). Він проводив чергову екскурсію гостям Чернівців.
За його словами, туристам до вподоби інноваційний туристичний маршрут.

“Інноваційний маршрут з “їжачками” доцільний, ним активно користуються туристи. Люди, які приїжджають до нашого міста на кілька днів, завдяки цим табличкам мають можливість ще більше ознайомитися з архітектурою Чернівців. До прикладу, нещодавно на моїй екскурсії була родина, дівчинка з якої вже знала про ці “їжачки” і користувалася ними. Це додаткова цікавинка нашого міста, – каже Ярослав Адамчук. – Маршрут з “їжачками” вже цілісний, переробляти його недоречно. Чи є сенс робити нові маршрути? Звісно, є. Чи доцільно витрачати великі кошти на це? Звісно, ні. Можна зробити невеликі таблички з покликаннями, скориставшись якими можна почути уривки з історії нашого міста”.

У департаменті соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради зазначили, що періодично обстежують стан наявних табличок. За виявлення пошкоджень про це повідомляють відповідним структурним підрозділам.

Як користуватися туристичним інноваційним маршрутом:
1. Увімкніть свій смартфон та впевніться, що мобільний інтернет активовано.
2. Запустіть додаток розпізнавання QR-кодів.
3. Наведіть камеру смартфона на QR код.
4. Перейдіть за посиланням на екрані смартфона.
5. На завантаженій сторінці оберіть мову для отримання інформації.
6. На екрані з’явиться фото та інформація про місце знаходження.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.