Новини

Зніміть їх негайно: чому вночі не можна спати в шкарпетках

Начебто, нічого страшного і навіть добре – тримати ноги в теплі та лягти спати в шкарпетках. Виявляється, це не так: народні прикмети та лікарі стверджують, що на ніч не можна вдягати шкарпетки. Хоча інші, навпаки – стверджують, що спати в шкарпетках корисно.

Розберімося, чи шкідливо спати в шкарпетках і, якщо так, то чому цього не варто робити.

Чи можна одягати шкарпетки на ніч – що говорять прикмети
Якщо прислухатися до старовинної народної прикмети, то спати можна тільки з голими ногами. Наші пращури вірили, що вночі саме через п’яти з тіла виходить весь негатив, який був накопичений за день. Але якщо на ноги вдягнути шкарпетки, то вся негативна енергія залишається з нами і починає руйнувати зсередини – у людини з’являється злість, дратівливість та інші наслідки. Тому шкарпетки на ніч завжди знімали.

Чи потрібно спати в шкарпетках – що думають лікарі
Думки лікарів розділилися. Частина фахівців вважає, що якщо зігріти ноги перед сном, то людина швидше засинає, міцніше спить і, як результат – краще відпочиває. У китайській медицині теж рекомендують надягати шкарпетки на ніч – нібито вони, всупереч народним прикметам, не дають піти енергії з тіла і покращують кровообіг.

Рекомендує спати в шкарпетках Комаровський: холодні ноги він вважає однією з причин, через яку люди не можуть заснути. За словами доктора, з посиланням на дослідників, люди в шкарпетках у середньому засинають на 7,5 хвилин швидше, ніж люди без шкарпеток, сплять на 32 хвилини довше, ніж ті, хто шкарпеток не одягає.

Але разом з цим частина лікарів не радять надягати шкарпетки і ось з яких причин:

– гумка на шкарпетках може порушити кровообіг – це підвищує ризик утворення згустків крові і тромбозу;
– якщо в шкарпетках ногам стане жарко, то це може стати причиною розвитку грибкових інфекцій;
– синтетичні шкарпетки можуть викликати подразнення шкіри або алергічну реакцію.

Виходячи з цього, лікарі також вказують, кому не можна спати в шкарпетках категорично:

– людям з атеросклерозом нижніх кінцівок – у них порушений кровообіг, тобто, кров не потрапляє до ніг і через це знижуються захисні властивості шкіри ніг, унаслідок цього можуть утворюватися й довго не гоїтися грибкові інфекції;
– людям, які страждають на цукровий діабет – при цьому захворюванні часто страждають судини, а носіння шкарпеток уночі знов-таки може призвести до інфекцій, що не загоюються.

Щоб зігріти ноги вночі, лікарі радять перед сном зробити ногам контрастний душ: полити ступні по черзі гарячою і холодною водою. Якщо ж ви вночі сильно мерзнете, то обирайте шкарпетки з натуральних матеріалів і ниток та без тугої гумки – від неї на тілі не повинно залишатися слідів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.