Новини

Ще не зима, але вже не тепло: синоптики розкрили, якою буде погода у листопаді

Український гідрометцентр оприлюдним коротку кліматичну характеристику листопада за аналізом минулих років та прогноз, яким буде останній місяць осені в Україні.

Як повідомляють у прес-службі Укргідрометцентру, у листопаді середня місячна температура складає 0-4° тепла, на Закарпатті та півдні країни до 9° тепла.

Абсолютний максимум температури становить 6-24° тепла, у Чернівецькій, Закарпатській, центральних, південних областях та в Криму місцями 25-29°.

Абсолютний мінімум температури – 15-24° морозу, в північних, Дніпропетровській, Запорізькій, східних областях та гірських районах місцями 25-31° морозу, на півдні Криму та Одещини 8-13° морозу.

Середня місячна кількість опадів складає 35-63 мм, в Карпатах, горах Криму та на Закарпатті місцями 70-108 мм (на високогір′ї до 135 мм), у Луганській, Дніпропетровській області, на Прикарпатті та півдні країни місцями 29-34 мм.

За прогнозом фахівців Укргідрометцентру, у листопаді 2023 року середня місячна температура передбачається 2-7° тепла, що близько до норми.

Місячна кількість опадів очікується 34-65 мм, в горах Криму та місцями в Карпатах до 100 мм, що в межах норми, лише у північно-східних областях – 28-32 мм, що дещо менше за норму.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.