Новини

На Буковині на складній ділянці дороги біля річки Черемош побудували 60-метрову підпірну стінку

На Буковині на складній ділянці дороги між селами Петраші та Мареничі побудували 60-метрову підпірну стінку, щоб зменшити зсуви ґрунту. Берегоукріплення річки Черемош, яка протікає біля цих населених пунктів, було розмито сильними дощами.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області, пише molbuk.ua.

Підпірна стінка має висоту 6 метрів, а довжина – 60 метрів.

“Аварійно-відновлювальні роботи дорожники виконували оперативно, аби не допустити зсув берега та руйнування автошляху Р-62, який забезпечує транспортне сполучення між Чернівецькою та Івано-Франківською областями. Берег гірської річки укріпили підпірною стінкою, яка складається з 45 габіонних ящиків та 89 габіонних матраців. Ділянка дороги, на якій проводилися роботи, є досить складною. Адже з одного боку знаходиться високий берег, посередині – дорога, а за автошляхом – стрімка гора. Саме на цьому відрізку під час проливних дощів рівень води у Черемоші підіймається до 4 метрів”, – йдеться в повідомленні.

Автошлях Р-62 Криворівня – Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці має високе соціальне значення для Чернівецької та Івано-Франківської областей – з’єднує дві області та є частиною туристичного маршруту до Карпат.

Зазначається, що роботи виконувалися коштом з експлуатаційного утримання. Підрядна організація – ДП “Чернівецький облавтодор”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.