Новини

За 500 доларів мала продовжити групу інвалідності: у Чернівцях лікарку оштрафували за вимагання хабаря

На Буковині лікарку лікарської консультативної комісії оштрафували за те, що вимагала і одержала хабар за продовження терміну групи інвалідності чоловіку.

Жінка обіцяла буковинцю за 500 доларів повпливати на рішення голови МСЕК, щоб він отримав третю групу інвалідності ще на рік. В суді жінка повністю визнала себе винною і щиро розкаялася.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що лікарка працювала в Чернівецькій міській лікарні № 4 на посаді невропатолога. Директор медустанови 9 січня 2023 року назначив обвинувачену членкинею лікарської консультативної комісії. В травні 2023 року до лікарки звернувся її пацієнт, який планував продовжувати групу інвалідності.

Чоловік розповів, що в 18 лютого 2022 року він отримав III групу інвалідності, строком на один рік, тобто до 31 березня 2023 року. Буковинець планував продовжити собі термін дії групи, а тому 9 днів лікувався в стаціонарі лікарні № 4, а обвинувачена стала його лікуючою лікаркою.

“Після проведеного лікування чоловік отримав необхідні документи для продовження терміну дії III групи інвалідності. На початку липня 2023 року буковинець знову звернуся до своєї лікуючої лікарки, яка одночасно була членкинею лікарської консультативної комісії. Однак, під час розмови обвинувачена повідомила йому, що вона вирішить це питання за 500 доларів. Жінка запевнила, що саме вона може допомогти домовитися з головою МСЕК. Таким чином обвинувачена висловила пропозицію здійснити вплив на прийняття рішення службовою особою”, – йдеться у вироку Садгірського районного суду Чернівців від 16 жовтня.

Чоловік погодився передати лікарці гроші, і 14 липня приніс готівку до її службового кабінету в неврологічному відділенні міської лікарні № 4. Внаслідок цих дій лікарка висловила пропозицію та одержала неправомірну вигоду в розмірі 500 доларів США, для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення головою міжрайонної спеціалізованої ортопедо-травматологічної МСЕК щодо продовження строку дії III групи інвалідності.

Обвинувачена свою провину повністю визнала, щиро розкаялася. 28 вересня лікарка та прокурор Чернівецької окружної прокуратури уклали угоду про визнання винуватості. Оскільки обвинувачена сама мала встановлену інвалідність ІІ групи і є пенсіонеркою, то Садгірський районний суд пом’якшив вирок. Суддя призначив лікарці штраф в розмірі 51 тис. гривень.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.