Новини

Робота онлайн та псевдобанкіри: за добу шахраї ошукали буковинців на 117 тисяч гривень

На 117 тисяч гривень за добу шахраї ошукали буковинців: поліцейські розпочали кримінальні провадження

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протягом 23 жовтня на спецлінію “102” надійшло чотири повідомлення від жителів Чернівецького, Дністровського та Вижницького районів про те, що невідомі особи незаконно заволоділи їхніми коштами. При цьому шахраї використовували різні схеми виманювання грошей.

Зокрема, учора до поліції звернулася 57-річна чернівчанка. Жінка розповіла, що до неї зателефонувала невідома особа, представилася працівником банку та під приводом оновлення банківських даних, заволоділа реквізитами кредитної картки заявниці. У результаті – шахраї заволоділи майже 84 тисячами гривень.

А 23-річна приватна підприємниця з Чернівців позбулася 17 тисяч гривень через те, що вона самостійно перерахувала ці кошти нібито за надані послуги, перейшовши за надісланим фішинговим посиланням шахраїв.

За купівлю автомобільних шин на одній із торговельних онлайн-платформ 22-річний житель села Паркулина перерахував 5500 гривень псевдопродавцю.

Іншу схему використав шахрай, виманивши у жительки Новодністровська понад 10 тисяч гривень. 21-річна заявниця самостійно перерахувала невідомим особам гроші за нібито її працевлаштування у режимі онлайн.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують буковинцям про необхідність перевіряти інформацію про нарахування чи списання коштів з рахунків. Також громадянам радимо не переходити за сумнівними посиланнями, здійснювати передоплати чи повну суму оплати за товари та послуги, надавати свої персональні дані, до яких належать:

– термін дії банківської картки;

– PIN-код;

– слово-пароль;

– cvv2-код.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.