Новини

У Секторі Гази загинули двоє дітей з України: що відомо

Внаслідок ракетного обстрілу 24 жовтня в місті Газа загинули дві дитини – громадяни України. Про це сказав керівник відділення посольства України при Палестинській Національній Адміністрації Максим Тьокін, пише Суспільне.

Цю інформацію також повідомив і представник української громади, який зараз перебуває у Секторі Гази. За його словами, загиблими є брат і сестра 9 та 6 років. Їхня мати, – громадянка України, родом із Харкова, – вижила.

Тим часом, речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі кореспонденту УНІАН підтвердив загибель двох українських дітей.

“МЗС України підтверджує загибель в Секторі Гази двох українських дітей 2014 та 2017 років народження. Їхні особи встановлені”, – повідомив речник.

Також дипломат сказав, що в МЗС висловлюють співчуття батькам. “Представництво України в місті Рамалла з’ясовує всі обставини трагедії та підтримує зв‘язок із родичами”, – додав Ніколенко.

“Суспільне” також зазначає, що на цей час не вдалося домовитися про відкриття КПП “Рафах”, через який планували евакуювати іноземних громадян із Сектора Гази. Станом на 23 жовтня запит на евакуацію подали 349 українських громадян, сказав український дипломат у Єгипті Владислав Рудник.

За інформацією підконтрольного ХАМАСу місцевого міністерства охорони здоров’я, за останню добу в Секторі Гази загинули понад 700 людей.

Нагадаємо, минулого тижня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук підтвердив загибель українки в секторі Гази. Він також повідомив, що станом на 19 жовтня в Ізраїлі внаслідок атаки угрупування ХАМАС загинули 18 громадян України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.