Новини

5 найважливіших питань перед бурінням свердловини*

Аналіз, складений фахівцями компаній, що роблять послуги з розробки й професійного буріння артезіанських свердловин в Тернополі та області, показав, що більшість питань потенційних замовників можна узагальнити в 5 пунктів.

Вибір типу свердловини

Вибрати самостійно тип і різновид свердловини на воду клієнтові не під силу. Процедура складається з детального вивчення геологічної структури ділянки, на якій передбачається проведення бурових робіт і облаштування споруди для забору води.

В ході аналізу оцінюється не лише близькість залягання водяного русла, але й оцінюється:
потенційний дебіт водозабірної споруди;
потреба у воді (передбачувана витрата);
хімічні властивості і якість рідини. Проектанти також враховують наявність комунікацій (каналізації, зокрема), а також загальні характеристики ділянки, які можуть вплинути на вибір технічних засобів.

На чому грунтується вибір бурової установки
Використання той або іншої техніки для буріння свердловини продиктований типом грунту, глибиною передбачуваного місця залягання водоносного русла і розташуванням ділянки. Бурові установки самохідного типу не завжди можливо транспортувати на місце робіт. У такому разі для монтажу ствола водозабірного вузла використовуватимуться мобільні пристрої.

Також на вибір техніки впливає тип колодязя. У будь-якому разі визначити тип машин і механізмів фахівці компанії з виготовлення колодязів зможуть тільки після детального дослідження ділянки (при виїзді на місце).

Конструкція свердловини й матеріали для облаштування
Тип грунту – головний критерій, що дозволяє визначитися з конструктивними особливостями колодязя і матеріалами для виготовлення свердловин. Кількість труб, конструктивних елементів і типи устаткування підбираються в індивідуальному порядку з урахуванням особливостей території, де буде розташований колодязь.

При близькості розташування вигрібних ям, зливової каналізації або комунікацій міської каналізації часто потрібно проведення дій з додаткового захисту води від стоків. Кількість матеріалів і перелік робіт позначиться на вартості колодязя.

Що таке обв’язування і її суть

=Під терміном “обв’язування” у технології виготовлення глибинних свердловин для отримання води з природних артезіанських джерел розуміють будову системи. Розрізняють декілька варіантів, що мають конструктивні особливості: кесон, адаптер і класичний колодязь.

Вибір обв’язування здійснюється виходячи з кліматичних умов і вимог, які клієнт пред’являє до сезонності використання водозабірного вузла. Пристрої з кесоном або адаптером дозволять користуватися свердловиною цілорічно, оскільки вода не замерзатиме. У разі, коли рідина викачується безпосередньо з труби, експлуатувати колодязь можна буде тільки в теплу пору року.

ТО свердловини: терміни проведення й особливості процедури
Потреба в проведенні:
чищення труб або русла,
заміни фільтрів,
обслуговування кесона,
перевірки робочих характеристик насоса можна визначити тільки в процесі експлуатації. Про потребу робіт свідчить погіршення якості або кількості води.

Точних термінів не зможе назвати жоден фахівець або робітник компаній з розробки водяних родовищ. Але що кожна, яка дорожить своєю репутацією фірма готова надати гарантію довгострокового обслуговування на першу вимогу клієнта, на ділянці якого підприємство займалося бурінням і облаштуванням свердловини для забору чистої артезіанської води.

Детальну інформацію, що стосується монтажу свердловин для здобичі артезіанської води, готові надати фахівці компанії “Юрський горизонт”, філії якої є в Тернополі та областях України. Звертайтеся до консультантів за номерами телефонів, вказаних на сайті, і пишіть свої питання у формі для швидкої відповіді.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.