Новини

В Україні хочуть запровадити множинне громадянство, але є одна заборона

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про необхідність запровадження множинного громадянства в Україні з єдиним обмеженням.

Він переконаний, що “подвійний” паспорт – необхідність, якої потребує багато хто з українців. Перш за все, йдеться про людей, які були змушені виїхати на території інших держав через війну, заявив Кулеба у промові до Світового конгресу українців.

“Конче необхідно зберегти їхній зв’язок з Батьківщиною. Це про майбутнє України та українства. Тому одним з елементів державної політики, спрямованої на збереження і розвиток всесвітньої української спільноти, має стати множинне громадянство”, – цитує “Укрінформ”.

В цьому контексті головний дипломат України вказав, що слід керуватися силою нашого державного паспорта, а не боятися, що українці будуть отримувати громадянство інших країн світу.

Він нагадав, що після вступу України до Євросоюзу, наш державний паспорт матиме однаковий статус із країнами сусідами, а значить, нічим їм не поступатиметься. Водночас існуватиме одна заборона – Україна не дозволить мати подвійне громадянство із Росією та іншими країнами, які підтримують її агресивну війну проти українців.

“Будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором чи недружніми країнами має бути заборонене”, – вказав глава МЗС України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.