Новини

Борги за воду зростають. Чернівчани заборгували за воду майже 51 мільйон гривень

Чернівчани заборгували за воду майже 51 мільйон гривень. Це доволі значна сума.

Для порівняння, минулого року борг у цей період складав 47 мільйонів гривень. Чернівчан просять розраховуватися за водопостачання, адже така тенденція негативно впливає на роботу підприємства, пише molbuk.ua

– Борги населення почали різко зростати з лютого минулого року. Якщо на початок лютого ми мали боргів від населення 36 мільйонів гривень, то вже за пів року вони зросли одразу на 11 мільйонів. І це зростання триває, – каже начальниця Центру обслуговування споживачів “Чернівціводоканалу” Оксана Побєда. – Ми це все пов’язуємо з війною. І хоч на нашій території військових дій немає, але люди припинили сплачувати, бо багато хто виїхав за кордон, позамикали квартири, не подають показники лічильників, а нарахування здійснюються. Коли такі споживачі приїжджають, щоб їм списали борг, вони мусять підтвердити, що воду не використовували – подати показники. Тоді ми здійснюємо перерахунок.

У водоканалі зазначають, що тариф на воду не підвищують. Його затвердили ще першого січня 2022 року. Відтоді ціни на все зросли, а тариф залишився незмінним. Значно дорожче водоканал сплачує за електроенергію, паливно-мастильні матеріали, реагенти для води.

– Це проблема, що споживачі справно не сплачують. Ми попереджуємо боржників про наявний борг. Списки скеровуємо в юридичний відділ, вони надсилають боржнику попередження поштою, – пояснює Оксана Побєда, – Якщо борг не погасили, справу передають до суду. Ми подаємо до суду відповідно до терміну заборгованості, а саме якщо споживач не сплачував понад шість місяців. Суд ухвалює рішення і передає справу до виконавчої служби, а там блокують банківські картки. Тоді дуже багато людей згадує про свої борги — у нас іноді буває черга споживачів, у яких заблоковані картки. Крім того, що споживачі мають заплатити борг за водопостачання та водовідведення, вони також мають сплати судовий і виконавчий збір — майже 700 гривень.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.