Новини

Стало відомо, коли запустять нові проєкти у кіноконцертній залі “Чернівці”

З листопада у кіноконцертній залі “Чернівці” планують розпочати нові проєкти.

– Будемо робити різні благодійні вечори, тематичні культурні вечори для молоді. Плануємо свою роботу так, щоб у кіноконцертній залі було цікаво усім віковим категоріям, – запевняє директорка кіномистецького центру імені І. Миколайчука Тетяна Д’яченко. – Саме до кіномистецького центру кілька місяців тому приєднали колишній кінотеатр “Чернівці”, пише molbuk.ua

Керівниця кіноцентру запевняє, що жодних приватних об’єктів, як це було раніше, тут не буде, бо це має бути культурний осередок.

Будуть розв’язувати проблему з опаленням

Керівник підрозділу кіноконцертної зали “Чернівці” Роман Олійник розповідає, що заклад уже працює. Поки що все організовують власними силами, але дуже розраховують на підтримку меценатів.

– Кіноконцертна зала “Чернівці” буде функціонувати за таким самим стандартом, як кіноцентр імені І. Миколайчука. Тут відбуватимуться різні заходи: кінопокази, семінари, концерти. Ми розраховуємо на те, що розпочнемо активну діяльність з листопада, – каже Роман. – Незабаром міська рада буде голосувати за виділення коштів на опалення. Тоді ми зможемо повноцінно працювати, бо наразі зали обігріваються щонайбільше до 17 градусів тепла, і це не дуже комфортна температура для глядачів. Розглядаємо встановлення додаткових обігрівачів.

У кіноконцертній залі вже зробили деякі ремонти, оновили фоє, коридор, відремонтували туалети.

– Кіноконцертна зала “Чернівці” має дуже хорошу локацію — вона в центрі міста. Наразі приміщення потребує ремонту, але ми будемо намагатися його відновити в міру можливого. У холі кіноконцертної зали має бути сцена. Вона, як виявляється, була тут і раніше. У радянські часи перед кінопоказом у кінотеатрі грав оркестр на сцені. Це було дуже давно. Потім сцену знищили, її заклали стіною, закидали різним непотребом, а ми хочемо її відновити, – провадить Роман. – Але перше, що ми зробили, – це відремонтували вбиральні. Вони повністю нові, бо старі були в жахливому стані. Освіжили перше та друге фоє, які були закидані мотлохом. Ми забрали звідти усе зайве – і тепер тут гарний простір. Відновили стелю, змінили освітлення. Пофарбували коридор до великої кінозали. Зараз приведемо до ладу малу кінозалу. На жаль, маємо проблеми з дахом, бо він тече. Але трохи залатали, і ситуація покращилася. За кілька тижнів у кіноконцертній залі запустимо малу кінозалу для показу фільмів. Вона розрахована на 50 глядачів. Теж її трохи змінимо на вигляд, щоб була зручніша для глядачів. За два тижні маємо намір розпочати проєкт, який буде пов’язаний з показами фільмів. Підбиратимемо для нашого глядача найкращі фільми, такі, що можуть викликати емоції, чогось навчити.

“Хочемо, щоб тут давали концерти зірки”

– Велика зала розрахована на 375 глядачів. Ми її прибрали, все там помили. Вона у досить пристойному стані. Буде функціонувати як кінозала з показами фільмів. Поки що не плануємо показувати касові фільми, для цього треба оформити різні документи. Але ми робимо все, щоб швидше запустити залу, – каже Роман.

Робота кіноконцертної зали почалася з Одеського кінофестивалю, який відбувався у серпні. Першого вересня відбувалися кінопокази для школярів, а також провели благодійний концерт, на якому збирали кошти для військових.

– Деякі заходи тут уже відбувалися, і маємо замовлення на інші. Незабаром створимо сторінки кіноконцертної зали “Чернівці” в соцмережах, щоб анонсувати наші заходи, – зазначає Роман Олійник. – Ми хочемо, щоб тут давали концерти зірки, бо для цього є можливість. У кіноконцертній залі не буде попкорну та кока-коли. Тут буде щось цікавіше, але не говоримо про це, доки все не буде готовим.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.