Новини

Матчу року бути! Як Україна здобула дві надважливі перемоги за вихід на Євро-2024

Головна команда країна змогла здобути дві надважливі перемоги для того, щоб продовжити боротьбу за вихід на Євро-2024, яке відбудеться в Німеччині. Команда виграла номінально вдома в Північної Македонії 2:0, а на виїзді здобула вольову перемогу в збірної Мальти 1:3.

Без фарту не обійшлося

Про обидва матчі збірної можна сказати одне: фортуна була на нашому боці.

У матчі з македонцями українці не виявляли ознак явних фаворитів: на той момент наші суперники мали хороші шанси поборотися за друге місце в групі. Цим фактом була й зумовлена гра нашої збірної. Після першого голу Судакова на 30-й хвилині, який відбувся не без долі везіння, команда одразу відійшла до своїх воріт. Суперники мали кілька гарних нагод забити гол, проте воротар Анатолій Трубін того дня провів відмінний матч.

Після першого тайму бажання македонців забити лише зросло, проте українці вдало контратакували й мали не менше нагод вразити ворота суперника. Наприклад, Михайло Мудрик, який після феноменального пасу форварда Артема Довбика не реалізував вихід віч-на-віч або ж захисник Микола Матвієнко, який влучив у поперечку після навісу з кутового. Свою роль у цьому матчі відіграли заміни керманича збірної Сергія Реброва. Олександр Караваєв вдало обіграв суперника та помітив рух від воріт голкіпера македонців. Олександр довго не думав і забив неймовірний гол метрів із 35-40 на 95-й хвилині. Про націленість македонців на ворота свідчить статистика – 14 ударів по воротах України, у нас – 18.

Мудрик дає результат

Фортуна усміхалася нам і в другому матчі, хоч і після голу Мальти так не здавалося. Анатолій Трубін після феєрії з македонцями невдало зіграв після ефектного удару Пола Мбонга на 12-й хвилині. Було помітно також слабку гру центру захисту, особливо Миколи Матвієнка, який у першому таймі “підсів” на жовту картку, а після перерви пішов із поля. Все ж рівень мальтійців говорить сам за себе. Після того, як Мудрик завдяки своїй швидкості зберіг м’яч, Артем Довбик притримав його й віддав на Георгія Судакова. Останній одним рухом обіграв половину захисту суперника, віддав передачу на загострення, але її на 38-й хвилині замкнув суперник Раян Камензулі.

Через п’ять хвилин знову Мудрик прорвався у штрафну мальтійців та заробив пенальті, який реалізував Довбик. Михайло поставив і жирну крапку в цьому матчі – обіграв на 85-й хвилині на лівому фланзі суперника змістився в центр та з 20 метрів забив свій перший м’яч за збірну.
Мудрик заслуговує на похвалу, адже в обох матчах він став першою скрипкою в атаці за відсутності Андрія Ярмоленка та Віктора Циганкова. А в матчі з мальтійцями був причетний до всіх голів команди.

Варто також відзначити хавбека Георгія Судакова, який, здається, став основним у команді Реброва. Георгій – мотор команди, який розганяє більшість атак. Тож Миколі Шапаренку та Руслану Маліновському буде важко вибороти місце в стартовому складі. Слабко в обох поєдинках відіграли центральні захисники. Забарний виграв багато єдиноборств, проте погано обирав позиції під час атак суперника, як і його партнер Матвієнко.

В українців залишився єдиний матч – проти Італії, який сміливо можна назвати матчем року. Італійці, хоч і розгромили збірну Мальти 4:0, але принципову зустріч з Англією на виїзді програли 3:1. Тому тепер все в руках Реброва і його команди. Перемога над Італією в листопаді означатиме вихід на Євро-2024. Якщо цього не станеться, у нас ще буде шанс поборотися за квиток до Німеччини в перехідних матчах навесні наступного року.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.