Новини

Видурили більше 140 тисяч гривень: на Буковині за добу шахраї ошукали четверо людей

Впродовж минулої доби четверо жителів Чернівецького району стали жертвами шахраїв.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Аферисти представляються працівниками банку, пропонують фінансову допомогу, а також під приводом знайомих, які потрапили в скрутну ситуацію просять у громадян грошей. За такими схемами шахрайства зловмисникам вдалося ошукати буковинців на суму понад 141 тисячу гривень. Наразі співробітники поліції проводять оперативно-заходи для розкриття кримінальних правопорушень.

Учора, 20 жовтня, до поліції звернулася 55-річна жителька села Мосорівка Чернівецького району та повідомила про вчинення шахрайських дій відповідно неї. Жінка розповіла поліцейським, що їй зателефонувала невідома особа та представився співробітником однієї із фінансових установ. Під приводом відновлення користування банківськими картками псевдобанкір увійшов в довіру до буковинки та дізнався необхідну інформацію. Після цього з карткового рахунку заявниці зникло 10 тисяч гривень.

Цього ж дня жертвою протиправних дій шахраїв став 31-річний житель обласного центру. Чернівчанин розповів поліцейським, що в одній із соціальних мереж йому надійшло повідомлення від знайомого із інформацією про необхідність надання фінансової допомоги його малолітньому сину, який потрапив в ДТП. Чоловік довірився та перерахував на вказані банківські реквізити 27 тисяч гривень. У подальшому буковинець дізнався, що сторінку знайомого зламали, а кошти він перерахував на рахунок аферистів.

41-річна жителька села Тарасівці розповіла працівникам поліції, що у одній із соціальних мереж їй надійшло повідомлення про надання грошової допомоги. Буковинка перейшла за посиланням та ввела реквізити банківського рахунку, з якого в подальшому було знято понад 54 тисячі гривень.

Також цього дня із повідомленням про шахрайство до поліції звернулася 70-річна жителька міста Новоселиця. Жінка розповіла правоохоронним, що під приводом забезпечення відрядження нібито військовослужбовця із-за кордону до України втратила 50 тисяч гривень.

За всіма вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції Буковини розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Досудові розслідування тривають.

Поліцейські вкотре наголошують громадянам на дотриманні правил онлайн безпеки. Ніколи не переходьте за сумнівними посиланнями, які вам надходять від незнайомців. Не довіряйте дзвінкам від псевдобанкірів, а тим паче не розголошуйте конфіденційну інформацію. Також правоохоронці закликають буковинців в жодному випадку не перераховувати кошти на рахунки невідомих вам людей.

Якщо ви потрапили до пастки аферистів – одразу телефонуйте на спецлінію “102”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.