Новини

Служив з 2014… Що відомо про загиблого воїна з Буковини Василя Федоряка

Різнобічно обдарований, працьовитий, умілий, беручкий до роботи, енергійний, комунікабельний та позитивний. Мав чималий військовий та життєвий досвід. Любив людей, рідний край та Україну. Не вагаючись поклав своє життя на вівтар перемоги над ненависним ворогом.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Народився Василь Теофілович Федоряк 18 жовтня 1964 року в селищі міського типу Неполоківці Кіцманського (нині Чернівецького) району. Зростав допитливим, кмітливим, легко схоплював знання. Після закінчення 8-го класу вступив до Чернівецького професійно-технічного училища № 7, де успішно опанував фах зварювальника. Будь-яка робота у нього горіла в руках, за що не брався – усе добре вдавалося. Мав гарні музикальні здібності. З юних років любив співати. Навіть став учасником аматорського гурту. Грав на ударних інструментах на весіллях та організовував дискотеки в сільських клубах.

Строкову службу відбув у танкових військах, отримав звання сержанта. Повернувшись додому після демобілізації, працював зварювальником та сантехніком. Був досвідченим майстром своєї справи. Земляки згадують про Василя з вдячністю та кажуть, що людину з такими “золотими руками” ще треба пошукати.

Тривалий час трудився на Чернівецькій панчішній фабриці, також був провідним фахівцем із встановлення ліфтів та монтував їх по всій Україні. Впродовж останніх років працював на Чернівецькій фабриці “Трембіта”.

Із самого початку російської агресії, в 2014 році, Василь Федоряк став до лав Збройних сил України, щоб відстоювати рідну землю, брав участь в антитерористичній операції на сході України.

Не залишився осторонь захисник і тоді, коли почалося повномасштабне вторгнення ненависного російського агресора на українську землю. Мав великий військовий досвід, умів обслуговувати та ремонтувати військову техніку. Розумів, що його знання дуже потрібні на передовій, тому став зі зброєю в руках на захист Батьківщини, рідних та українського народу. Справжнім чоловіком та патріотом виховав свого сина Вадима, який разом зі батьком пішов боротися з рашистськими окупантами за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь в незалежній українській державі.

Василь Федоряк служив сержантом військової частини А 1556, у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді. Він мужньо та наполегливо, разом з побратимами, пройшов непростими фронтовими дорогами, пережив складні випробування, виконав успішно багато військових завдань, аж поки смертоносний метал заклятого ворога не обірвав його життя.

Загинув цей достойний воїн-захисник Василь Теофілович Федоряк 8 грудня 2022 року в районі Бахмута Донецької області. Похований на Алеї слави Чернівецького центрального кладовища.

Слава та вічна пам’ять Герою!

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.