Новини

Ви робите не так: експерт розповіла, як прати джинси найкраще

Джинси є практично у кожного, і більшість з нас їх пере звичайним способом – у пральній машинці, в режимі “бавовна” і на середній (а то й високій) температурі. І ось тут припускаємося помилок. Засновниця і креативна директорка одного з американських брендів джинсового одягу дала кілька простих порад, при якій температурі прати джинси, який режим для них найкращий і як часто потрібно прати, щоб вони довше слугували.

Як правильно прати джинси в машинці – 3 поради від експерта

Засновниця і креативна директорка лос-анджелеського бренду жіночого та джинсового одягу Pistola Грейс розповідає про основні нюанси під час прання джинсів. За її словами, їх можна сміливо відправляти в пральну машинку, але дотримуватися при цьому трьох основних правил:

прати джинсовий одяг у машинці слід винятково на делікатному режимі (він, як правило, передбачає невисоку t);

використовувати для прання потрібно щадні засоби для чищення, щоб не зіпсувати тканину;

сушити джинси найкраще на повітрі, а не в автоматичній сушарці – сушарка, як і пралка, скорочує джинсам “життя”.

Також експерт радить відмовитися від різного роду відбілювачів і засобів для виведення плям, навіть якщо вони безпечні для кольору – згодом це призведе до зносу волокон джинсової тканини, і в результаті джинси матимуть мішкуватий вигляд.

Як часто потрібно прати джинси? Тут, каже експерт, важливо не переборщити – джинси можна “перепрати”. “Пральна і сушильна машини з часом руйнують тканину. Це призводить до провисання тканини в тих місцях, де ми зазвичай цього не хочемо, наприклад, на попі та колінах”, – каже Грейс На. Тому джинси в пральній машинці потрібно прати якомога рідше: експерт рекомендує носити їх доти, доки ви можете обходитися без прання. Якщо джинси добре зшиті та міцні, то їх можна носити без прання щонайменше тиждень.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.