Новини

Чому чернівчани обирають електрокари?*

Світ жодного дня не стоїть на місці, тенденції так швидко змінюються, що за всім і не встигнути. Те, що було модно вчора – сьогодні зовсім не актуальне, та і пріоритети цьогоріч вже не ті, які були, наприклад, у 2020-му. Якщо ви помітили, то деякі новинки в світі технологій люблять, скажімо, “завіруситися” – всі користувачі прагнуть стати їхніми власниками просто зараз, але є й ті, що стають метою, до них ідуть поступово. Так, мова піде не про iPhone чи Dyson, а про більш вартісну й виважену покупку – автомобіль. Якщо п’ять-десять років тому питання потенційних покупців звучало приблизно так — “Механіка чи автомат?”, то сьогодні — “Паливо чи електрика?” Підхід до вибору змінився кардинально насамперед через трансформацію свідомості – сучасне покоління “топить” за екологічність. Тому не дивно, що електрокари, які не псують повітря хімічними викидами, впевнено заповнюють авторинок України, зокрема, й Чернівців. Наскільки такі автівки популярні на Буковині, чим вони приваблюють водіїв і чи достатньо в регіоні місць для підзарядки – далі.

Чому чернівчани обирають електрокари

За даними “Укравтопрому”, цьогоріч українці зареєстрували вже втричі більше електрокарів, як торік, що становить майже 18% від загальної кількості. До кінця 2023-ого цей показник, ймовірно, зросте ще більше, бо лише у вересні власниками автомобілів на електродвигуні стали майже п’ять тисяч громадян нашої країни, чимала частка із них – чернівчани.

Обирають такі автівки найчастіше з трьох причин. По-перше, вони, на відміну від машин на пальному, зовсім не забруднюють повітря. По-друге, електрокари більш економні, на їхню підзарядку потрібно значно менше коштів, ніж на заправлення бензином. А по-третє, у русі електричний двигун не створює шуму, тому поїздка максимально тиха і спокійна, електрокар більш технологічний, він швидко розганяється, при цьому водій не відчуває процесу перемикання коробки передач. Саме ці причини і підтримка держави з “нульовим розмитненням” й мотивують ввозити в Україну й реалізовувати машини з джерелами живлення, які є альтернативами пальному.

Чи достатньо розвинена інфраструктура для таких авто

Якщо п’ять років тому питання підзарядки електрокара було проблемним, то сьогодні зарядні станції розташовані чи не в кожному районі міста й на його околицях. На карті електрозаправок у Чернівцях налічується до тридцяти точок. Це означає, що раптово зупинитися через відсутність енергії – майже нереально. Звісно, більшість користувачів заряджаються авто вдома від звичайної розетки 220В, тож ціна їхнього пересування становить всього 50 коп за 1 км. Тривалість повної зарядки вдома в середньому складає 12 годин, а на швидкісній станції – лише до однієї години.

Чи потребують електромобілі дороговартісного обслуговування?

На відміну від звичайних авто, електрокари не мають двигуна внутрішнього згоряння, тому не потрібно витрачатись на заміну масла та фільтрів щороку. Також за рахунок рекуперації (автомобіль зупиняється мотором, а не гальмами) в електричках не зношуються тормозні колодки та диски. Кузов та ходова частина ідентичні в обох типах авто, а от ресурс батареї виробники заявляють на 8 та більше років.

Які електрокари найчастіше обирають буковинці

На вулицях Чернівців сьогодні можна побачити автівки найрізноманітніших марок. Що стосується нових електрокарів з Китаю, то звісно, лідерство тримає Volkswagen ID.4 та ID.6, за ним ідуть Honda e:NS1 та M-NV, трійку замикає новачок – Toyota bZ4X.

Електрокари, як і автівки на традиційному пальному, можна придбати і на первинному, і на вторинному ринку. Але ми б не рекомендували купувати їх у друзів друзів, наприклад, чи в сумнівних продавців на олх, краще вибирати в перевірених точках продажу. До речі, часто там можна значно вигідніше придбати бажаний електрокар: якщо ви просто хочете замінити старе авто й нагальної потреби засобі для пересування не маєте, завжди можна домовитися про модель “під замовлення”, тоді вдасться зекономити до 200 000 грн, очікуючи всього до 90 днів.

— Замовити електрокар просто і зручно, як сходити в магазин. Terra Cars гарантує своїм покупцям легкість і підтримку на кожному етапі: починаючи від вибору моделі, завершуючи моментом, коли ви отримуєте своє новеньке електричне авто. До того ж, ми переконані, що електрокар – це транспорт майбутнього, і він має бути доступним кожному, тому пропонуємо здійснити вашу мрію разом з нами, — підсумував Вадим, директор Terra Cars.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.