Новини

Чиновника Чернівецької ОДА, підозрюваного в хабарництві, випустили із СІЗО під заставу

У Чернівцях чиновник обласної державної адміністрації Юрій Мінько, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди, вийшов із слідчого ізолятора, за нього внесли 600 тисяч гривень застави.

Про це повідомляє Суспільне.

Посадовець у коментарі журналістам сказав, що планує оскаржувати суму застави в апеляції. Водночас на час розслідування Мінька відсторонили від посади в обласній адміністрації.

Раніше повідомлялося, що Міньку повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. За даними слідства, посадовець вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 600 тисяч гривень. З листопада 2020 по квітень 2021 року вказану суму було перераховано на банківський рахунок одного з товариств, на яке вказав посадовець.

Як повідомили у прес-службі управління СБУ в Чернівецькій області, до протиправної діяльності причетні декілька посадовців одного з управлінь облдержадміністрації, обласної служби автодоріг та представники афілійованої комерційної структури. Учасники схеми вимагали від підрядника “відкат” з перерахованих бюджетних грошей за виконаний ремонт доріг.

“Для “узаконення” оборудки її організатори уклали фіктивні угоду та акти про надання послуг з підконтрольною фірмою-посередником. У межах контролю за вчиненням злочину, правоохоронці задокументували банківський переказ зловмисникам у розмірі 600 тис. грн неправомірної вигоди. Під час обшуків за місцями роботи, реєстрації ділків, їх постійного проживання і тимчасового перебування, вилучено носії інформації, засоби зв’язку і чорнові записи із доказами незаконної діяльності”, – йдеться у повідомленні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.