Новини

Росія готується до масштабних ударів по енергосистемі – коли відновляться ракетні атаки

Російські окупанти протягом останнього часу зменшили кількість ракетних ударів по Україні. На думку військового експерта та полковника запасу ЗСУ запасу Романа Світана ця пауза може бути пов’язана з тим, що росіяни чекають включення теплогенерації в Україні.

Про це він розповів “24 Каналу”.

“Якщо вона (теплогенерація – ред.) перебуває у ввімкненому стані, то більшою мірою піддається ударам та масштабним виведенням з ладу. Тому окупанти чекають саме цього”, – пояснив експерт.

Водночас накопичення ракет не є причиною паузи в обстрілах України.

За словами Світана, окупанти, ймовірно чекають початку опалювального сезону. А також готують маршрути та цілі атак. В РФ зараз триває серйозна робота розвідки з дорозвідки, коректування, підтвердження розміщення об’єктів в Україні.

“Після цього буде проведена робота з маршрутизації руху ракет та з визначення цілей”, – підкреслив Роман Світан.

Експерт також додав, що Росія має так званий недоторканий запас, в якому є 500 – 700 ракет. Виготовляє вона приблизно до 100 ракет. І це набагато менше, ніж росіяни мали в минулому році.

“Проте якби стояло завдання завдавати ударів, вони б їх не накопичували. Їм й так вистачає для атаки по 20 – 30 ракет”, – зазначив полковник запасу ЗСУ.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.