Новини

Відома письменниця з Буковини видала нову книгу: у ній – історії жінок, які втратили синів

Відома письменниця з Буковини Марія Матіос видала нову книгу – драму на шість дій “Мами́”.

Про це повідомляє видавництво “Абабагаламага”, пише molbuk.ua

“Мами́” — важка, драматична книга. Неможливо не співчувати її героям, як неможливо не звернути увагу й на гострі питання, які порушує відома українська письменниця у своїй найновішій книзі.

“Що лишається матері, коли життя забирає у неї найцінніше — власну дитину, і вона опиняється у прірві відчаю і безсилля? Де вона бере сили не збожеволіти від невимовного болю і вселенської скорботи, які вже навічно оселилися у її серці?

У своїй новій книзі Марія Матіос розповідає історії п’яти жінок. Усі вони — різні, у кожної своя доля, але об’єднує їх одне — найстрашніше, що може спіткати маму, — втрата єдиного сина. Кожна переживає горе по-своєму, а разом вони доповнюють одна одну і розкривають усю глибину й розпач трагедії осиро­­­тілого материнства”, – йдеться в описі до книги.

Книгу вже можна придбати в онлайн-книгарнях. Вартість – 300 грн.

Довідка

Марія Василівна Матіо́с (нар. 19 грудня 1959, Розтоки, Путильський район, Чернівецька область) — українська письменниця та політична діячка. Переможниця численних літературних премій, зокрема Шевченківської премії з літератури (2005), Коронації слова (2007) та Книги року BBC (2008). Народна депутатка України VII (партія УДАР), VIII скликання (БПП).

Станом на 2011 рік видала 14 книг прози та 6 поетичних збірок. Серед головних праць Матіос збірка оповідань “Нація” (2001), роман у новелах “Майже ніколи не навпаки” (2007) та роман “Солодка Даруся”. Має неофіційний титул “найпліднішої письменниці України”. Входить до сотні найвпливовіших жінок України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.