Новини

Майбутнє української економіки: у Чернівцях презентували книгу «Новий Захід. Українська мрія»

У Чернівцях сьогодні, 12 жовтня, відбулася презентація книги Ярослава Романчука “Новий Захід. Українська мрія”. У ній автор описує та обґрунтовує стратегічний економічний курс, який забезпечить зростання ВВП України до 7-10% на рік, створення нових робочих місць та бізнесів. У книзі є докладний план на відновлення післявоєнної економіки.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua.

Ярослав Романчук написав вже 13 книг на економічну тематику. Він також є керівником економічних реформ Офісу простих рішень та результатів (Київ), президент Науково-дослідного центру Мізеса (Мінськ), засновник білоруської школи ліберального сталого розвитку. Ярослав спеціалізується на перехідних економіках, які трансформуються з соціалістичної економіки до капіталістичної.

“Нам потрібно робити економіку з того, що ми вже маємо за 32 роки незалежності, – це постмарксизм та олігархат. Коли ми доповідали президенту Зеленському, він був здивований рівнем економічної свободи, який є в нашій країні. У нас зараз 110 місце у світі по цьому показнику, найгірше в Європі. Після перемоги нам потрібно забезпечити довгострокове та швидке зростання ВВП до 70% впродовж 15-20 років. Це один зі шляхів для того, щоб зробити економіку об’ємом в один трильйон доларів. У своїй книзі я описав, як це зробити. Це описання з точки зору теорії та економічної історії та конкретні пропозиції у сфері грошової політики, бюджетно-податкової політики, регуляторної політики.”, – каже Я. Романчук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.