Новини

Вчені довели, що кава здатна продовжити життя людини

Тривале дослідження, проведене у Іспанії, показало користь кави для здоров’я.

Навіть 6 чашок на день зміцнюють серце і захищають від раку, інформує Ukr.Media.

Кава неодноразово була предметом безлічі досліджень протягом останніх десятиліть. Усі вони доводили, що регулярне вживання кави може бути корисним для здоров’я.

Напій позитивно впливає на печінку, зменшуючи ризик розвитку цирозу і рубцювання через гепатит або хронічний алкоголізм. І ось тепер проведене нове дослідження, яке тривало досить довго у Іспанії. Його результати опубліковані у журналі Nutrients.

Відзначимо, що у цій країні кава не є настільки популярною, як у Україні, або, наприклад, у Туреччині. Але якщо скласти рейтинг країн за кількістю кави на душу населення за 2020 рік, то на чолі опиняться Нідерланди.

За ними йдуть Фінляндія, Швеція, Норвегія, Канада, Ліван, Німеччина, Бразилія і Катар. У Нідерландах щороку вживається 8,3 кг кави на душу населення, а у Франції, що розташувалася на двадцятому місці, — 3,4 кг.

І ось тепер нове дослідження показало, що вживання від однієї до 6 з половиною чашок кави на день знижує ризик розвитку раку і взагалі смертність через усі причини. З урахуванням того, що смерть є неминучою подією, 6 чашок кави на день здаються надмірними.

Саме помірність є тут ключовим словом, як кажуть іспанські дослідники. Вони радять зупинитися на одній-двох чашках, цього цілком достатньо для отримання усіх переваг і для того, щоб кава, умовно кажучи, не приїлася.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.