Новини

Повістку кинули до поштової скриньки: ТЦК роз’яснив, чи потрібно йти у військкомат

Загальна мобілізація в Україні продовжується, і повістки військовозобов’язані чоловіки можуть знайти у своїх поштових скриньках.

Чи зобов’язані вони в цьому випадку прибути до територіального центру комплектування (ТЦК), розповідає речник Полтавського обласного військкомату майор Роман Істомін в інтерв’ю “Телеграфу”.

Він зазначив, що мобілізація – це державний процес, до якого підключено органи місцевого самоврядування для ведення початкового військового обліку.

“Вказані посадові особи в цих органах на запит ТЦК розносять повістки, підписані начальником терцентру комплектування”, – роз’яснив Істомін.

Представник ТЦК підкреслив, що повістка вважається врученою лише тоді, коли вона підписана громадянином, якому адресована .

“Залишена в поштовій скриньці, передана через родичів, сусідів тощо, повістка не має юридичної сили”, – підкреслив співробітник військкомату.

Нагадаємо, речник Полтавського обласного ТЦК Роман Істомін розповів всі подробиці щодо військового обліку жінок з 1 жовтня. За його словами, постановка жінок на військовий облік не має нічого спільного з мобілізацією, оскільки вона визначена ЗУ “Про військовий обов’язок і військову службу” ще з 1992 року.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.