Новини

“Укрзалізниця” запускає новий міжнародний потяг до Варшави: його просять продовжити до Чернівців

З 15 жовтня 2023 року Укрзалізниця запускає залізничне сполучення між Львовом та Варшавою.

Про це повідомляє “Укрзалізниця”.

З 15 жовтня він почне курсувати зі Львова.

“Вперше за 18 років між містами почнуть курсувати поїзди. Маршрут буде організовано через станцію Рава-Руська”, – пишуть.

Маршрут працюватиме у пересадковому форматі на станції Рава-Руська. Тут пасажири здійснюватимуть пересадку з поїзда української ширини колії на поїзд європейської колії і зворотно.

“Розклад руху потягів розроблений таким чином, щоб без зайвих пересадок охопити залізничним сполученням з Варшавою та Любліном не лише Львів, а й Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовкву”, – пише Укрзалізниця.

Водночас громадський активіст Богдан Старик вважає, що цей потяг необхідно продовжити до Чернівців. Він вважає, що для цього є технічна можливість, також буде попит.

“Запускають новий міжнародний потяш сполучення Польща – Україна. Польща своїм рухомим складом возитиме за маршрутом Варшава – Рава-Руська. Відповідно УЗ мала організувати підвіз українських пасажирів до Рави-Руської. Укрзалізниця постаралась і організувала цілих два потяги. І… Зробила їх кінцеву в Коломиї. Так, зупиняє два потяги за годину їзди до обласного центру з майже 300 тисячами населення. В той час, як купа чернівецької молоді навчається в Польщі, а дорослого населення працює”, – написав на своїй фб-сторінці Богдан Старик.

Він звернувся до керівника пасажирського напрямку “Укрзалізниці” Олександра Перцовського з проханням розглянути цю пропозицію.

“Олександр Перцовський, пам’ятаю, ви мені писали, що офіційні листи і звернення – це не стиль УЗ. Неформальна комунікація та пропозиції – краще. Тому от пропоную. Видовжити два потяги до Чернівців, аби сполучити з Польщею обласний центр з 300к населення”, – написав Богдан Старик.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.