Новини

Терористку, яку заочно судили у Чернівцях, хочуть просунути на переговори по Донбасу від РФ

Російська сторона у рамках Тристоронньої контактної групи намагається просунути на переговори по Донбасу терористку Майю Пирогову, яку заочно засудили у Чернівцях.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише редставник української делегації у ТКГ журналіст Сергій Гармаш, передає molbuk.ua

“Мета – повернути монополію представляти московських маріонеток в переговорах з ОРДЛО, викинути з переговорного процесу переселенців. Рішуче втручаємось з Росією в суб ‘ єктивізацію ОРДЛО як сторони конфлікту. А для неї вся суть Мінська”.

Раніше повідомлялося, що українська сторона в ТКГ відмовилася від роботи через присутність на переговорах так званої “експертки” від ОРДО — Майї Пирогової, засудженої в Україні за тероризм.

Нагадаємо, Майя Пирогова має тюремний строк на вільній від окупантів території України. Так, у 2018 році Шевченківський районний суд міста Чернівці визнав її винною у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст.258−3 ч.1 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації — УП) та призначив їй покарання за даною статтею у вигляді 10 років позбавлення волі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.