Новини

Тут лише 40 учнів та 10 вчителів: що відомо про одну зі шкіл у селі на Буковині

Школа у селі Хлівище Ставчанської громади Чернівецького району налічує 10 педагогів (включно з директоркою) та близько 40 учнів.

Про це розповів голова Чернівецької облради Олексій Бойко, пише molbuk.ua

Школа розташована у колишньому палаці, збудованому за часів Австро-Угорщини. Першого та другого класів наразі немає, але через рік поріг школи переступлять десять першокласників.

У День вчителя, 1 жовтня, Олексій Бойко привітав педагогів цієї школи.

“Разом із директоркою тут працюють 10 педагогів. Серед них ті, хто віддав цій роботі все життя. З нагоди Дня працівників освіти відзначив усіх вчителів цієї школи. Такі, як вони, маленькими кроками роблять велику справу – реалізують право на освіту кожної дитини, де б вона не народилася – у великому місті чи маленькому віддаленому селі.

Вдячний кожному українському вчителю – хто долає пішки кілометри, аби потрапити на роботу у віддаленому селі, і хто поряд з учнями, коли летять ворожі ракети. Ваше покликання – важливе. Вас щодня чекають діти”, – привітав чиновник педагогів.

Як відомо, сьогодні, 1 жовтня, Україна відзначає два великих свята – День захисників та захисниць, а також День вчителя.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.