Новини

Накличете на себе біду і хвороби: чому не можна використовувати надколотий посуд

Сколений посуд знайдеться чи не в кожній хаті. У когось це тарілки, що дісталися від бабусі, які не вистачає часу перебрати, в інших – улюблена чашка для кави, яку шкода викинути. Ми зберігаємо і використовуємо ці предмети навіть не замислюючись, чи можна їсти зі зламаного посуду. А шкоди від нього, очевидно, більше, ніж користі.

Чи можна пити з посуду зі сколами – наукове пояснення

Причин, чому не можна пити з кухля з тріщиною і чому не можна їсти з посуду зі сколами, називають відразу кілька. Скол на посуді – не тільки естетичний дефект. Така, здавалося б, дрібниця, здатна перетворити вашу улюблену тарілку або чашку на джерело небезпечних речовин та інфекції.

У разі, якщо використовуються вироби зі скла або кераміки зі сколом, завжди є ризик подряпатися і проковтнути дрібні осколки. Це, мабуть, найочевидніша причина, чому не можна пити з битого посуду, але є й інші.

Серед причин, чому не можна використовувати надколотий посуд з кераміки, називають потенційний ризик контакту зі свинцем. Більшість виробників використовують свинець в глазурі для кераміки, щоб зробити вироби довговічними. Але в разі пошкодження покриття загроза вимивання свинцю стає більшою, а безпечного рівня цієї речовини для вашого організму не існує.

Крім того, деякі дослідження стверджують, що в сколах і тріщинах на посуді можуть завестися бактерії й цвіль, що можуть стати причиною серйозних захворювань.

Чому не можна їсти з битого посуду – прикмета

Багато релігій, духовні практики та народні повір’я розглядають битий посуд в будинку як щось негативне.

Головним пояснення того, чому не можна пити з битого посуду, прикмета називає злидні. Вважається, що від тріснутого посуду необхідно відразу позбавлятися. Його зберігання може накликати фінансові проблеми. Раніше УНІАН називав цю та інші звички які призводять до бідності.

Крім того, передвісником біди у вашій родині може стати посуд зі сколами в будинку – прикмети кажуть, що нічого хорошого від його появи краще не чекати. Це можуть бути фінансові проблеми, проблеми зі здоров’ям та будь-які інші труднощі.

У фен-шуй вважається, що навіть зберігання пошкоджених тарілок і кухлів призведе до негативних наслідків. Про те, чому не можна їсти і пити з тріснутого посуду, і казати не варто.

А езотерики скажуть, що тріщини та вибоїни на посуді – місце, де накопичується не тільки бруд, але і негативна енергія.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.