Новини

Святкування Дня міста не буде гучним: як відзначатимуть 615-річницю Чернівців

7-8 жовтня у Чернівцях відзначатимуть 615-річницю з дня першої писемної згадки про місто.

Заплановано кілька культурних і розважальних заходів. Але цьогорічне святкування Дня міста не буде гучним і масовим, пише molbuk.ua.

“Щороку обираємо для святкування новий формат, визначаємо нову тему. Цього року вирішили акцентувати на тому, що Чернівці стали прихистком багатьох українців з різних міст. Тож готуємо театралізований захід на цю тему. У заході буде підтекст, що лише у єдності ми переможемо, а Чернівці й далі допомагатимуть усім, хто цього потребує, щоб разом наближати перемогу. Танців і гучної музики не буде, а лише патріотичні музичні композиції”, – розповідає начальниця управління культури Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко.

7 жовтня урочиста частина розпочнеться традиційно о 12.00. Вона відбудеться у дворику ратуші. Нагородять почесних громадян Чернівців, вручать нагороди лауреатам премії імені А. Кохановського. Урочиста частина триватиме до години. Після цього запланований виступ гурту Zapal Band.

Крім культурних заходів, також проведуть різні майстеркласи.

7 жовтня з 12.00 до 18.00 відбудеться майстерклас із ковальської майстерності та демонстрація кованих виробів. Його організовують на вулиці Кобилянської, 37-39, біля кованого двірника.

Також 7 жовтня о 14.00 заклад “Ганна Шпет” організує майстерклас із приготування випічки для дітей.

На початку вулиці Кобилянської з 15.00 до 17.00 триватиме вікторина “Відкрий для себе місто” із розіграшем призів від туристично-інформаційного центру.

8 жовтня запланована традиційна щотижнева оглядова екскурсія містом, збір біля Ратуші об 11.45.

Також до Дня міста проведуть різноманітні спортивні заходи: чемпіонат України з велоспорту, фінал кубка України зі стрільби з лука, чемпіонат з футболу серед дітей.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.