Новини

Привласнили пів мільйона гривень на ремонті військового містечка у Чернівцях: двом підприємцям повідомлено про підозру

У Чернівецькій області двом підприємцям повідомлено про підозру за недбальство та привласнення пів мільйона гривень бюджетних коштів.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, між квартирно-експлуатаційним відділом м.Чернівці укладено із будівельною фірмою договір щодо капітального ремонту приміщення військового містечка, а з ФОП – про здійснення технічного нагляду за якістю та обсягами виконаного. Вартість ремонту була оцінена у майже 9 000 000 гривень.

Встановлено, що директор підприємства, скориставшись повноваженнями, завищив обсяги виконаних робіт, вніс до офіційної документації завідомо неправдиві відомості та передав її на підпис виконавцю.

Виконавець, який здійснював технічний нагляд, належно не перевірив якість будівельно-монтажних робіт і їх обсяги, підписав і завірив сфабриковані дані та передав замовнику для оплати.

Після цього, КЕВ м.Чернівці перерахував генпідряднику вказані бюджетні кошти, з яких 500 000 гривень підприємець привласнив.

Повідомлено про підозру директору будівельного підприємства за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах та внесення службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч.4 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України КК України), а також фізичній особі підприємцю за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 КК України).

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.