Новини

Усе, що варто знати про біохімічний аналіз крові на цукор*

Глюкоза бере участь в обміні вуглеводів і відповідає за живлення всіх клітин організму. Вона вважається найважливішою живильною речовиною, що допомагає створювати енергію.

За нормальних показників рівня глюкози (цукру) у крові людина почувається повною сил. Споживання клітинами цукру контролюється гормоном інсуліном, що виробляється в підшлунковій залозі.

За нестачі інсуліну (наприклад, коли в людини діабет) підвищується рівень глюкози, але вона не потрапляє до клітин. Через брак ключового елемента живлення клітини починають “голодувати”.

Сигнали організму

Для своєчасного виявлення діабетичної хвороби потрібно систематично здавати аналіз на цукор. Це важливо також для запобігання ускладненням зі здоров’ям. Організм сигналізує про проблеми із глюкозою певними ознаками:
сильне відчуття спраги, що згодом набуває регулярного характеру;

кількість сечі через збільшення об’єму води також зростає;

відчуття сухості в роті;

свербіж певних ділянок шкіри, може виникати також на статевих органах;

ослаблення організму через недостатнє живлення клітин;

поява висипань і фурункулів.

Лікарі призначають аналіз на цукор для діагностування діабету та подальшого моніторингу за станом перебігу захворювання. Адже рівень глюкози в плазмі крові можна контролювати й регулювати завдяки прийому препаратів. Медична лабораторія “Ескулаб” проводить відповідний аналіз: більше деталей за посиланням https://esculab.com/hlyukoza-plazma-krovi. Для діагностики потрібна кров пацієнта, здана натщесерце. У лабораторії “Ескулаб” використовують технологію ензиматичної реакції, що дає точний результат.

Підготовка до процедури

За 8 або 14 годин до відбору сироватки крові потрібно відмовитися від будь-якої їжі. Період голоду є оптимальним для визначення точного рівня глюкози з мінімальними похибками в результатах. Дозволяється пити просту воду в потрібній для організму кількості. Аналіз проводиться зранку натщесерце. Якщо такої змоги немає, краще зробити процедуру в першій половині дня.

За систематичного прийому лікарських препаратів чи активних добавок потрібно повідомити про це лікаря й за необхідності перервати застосування таблеток.

Про що говорить результат

Суттєве підвищення рівня цукру може свідчити про:
проблеми з нирками й наднирковими залозами;

гіпертиреоз;

панкреатит;

гормональні порушення;

печінкову недостатність.

Відхилення від норми в менший бік сигналізує про захворювання нирок і серця, алкогольну інтоксикацію, пухлини, що продукують інсулін.

Результати досліджень не можна вважати повноцінним діагнозом і на основі цих показників займатися будь-яким різновидом лікування. Завчасне виявлення змін у процесах на клітинному рівні допоможе позбутися захворювань і подбати про своє здоров’я.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.