Новини

Надзвичайно високий рівень загрози: у Чорному морі підскочила кількість ракетоносіїв РФ

У Чорному морі сьогодні, 29 вересня, у порівнянні з 28 числом серйозно зросла кількість ворожих ракетоносіїв.

Як повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України, станом на 08:00 сьогодні, 29 вересня, в Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають сім ворожих кораблів. Серед них два – носії крилатих ракет морського базування “Калібр”. Загальний залп, якій несуть ці бойові одиниці російського флоту, складає до 14 ракет.

В Азовському морі на бойовому чергуванні перебуває один ворожий корабель, стільки ж – в Середземному морі. На вказаний час російські ракетоносії в цих морях не зафіксовані.

За даними Сил оборони півдня України, ворог вивів на бойове чергування вже три ракетоносії: малий ракетний корабель типу “Буян-М” та два фрегати “Адмірал Макаров” та “Адмірал Ессен”. Сумарний залп “Калібрів” може становити 24 одиниці.

“Напруження ситуації передбачуване, ворог підступний і зухвалий. Рівень ракетної загрози – надзвичайно високий!”, – наголошують військові.

У ВМС ЗСУ зазначали, що лише за минулу добу в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили до Азовського моря 35, імовірно, торговельних суден. З них 5 рухалось з протоки Босфор. До Чорного моря пройшло в інтересах держави-агресора 14 суден, з них 6 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.