Новини

«Укртелефільм» повідомив, що НВО порушила його авторські права в серіалі «Чорнобиль»

Державне підприємство “Українська студія телевізійних фільмів “Укртелефільм”” повідомило, що телекомпанія НВО порушила його авторські права в серіалі “Чорнобиль”, використавши деякі фрагменти з документальної стрічки “Чорнобиль: два кольори часу”.

Про це 28 квітня “Детектору медіа” повідомив генеральний директор “Укртелефільму” Тарас Аврахов.

“Хронометраж цих частин від декількох секунд і більше. У кожному окремому епізоді декілька хвилин загального хронометражу в фільмі. Є приклад: де шахтарі рили тунель до основи реактора. Ці епізоди були показані в кінці фільму, а саме: в п’ятій серій”, – розповів він.

Аврахов уточнив, що скаргу до НВО ще не подавали, але включили це в свій план.

“Сам по собі факт прикрий. Мені складно уявити, яким чином вони отримали ці фрагменти. Я далекий від думки, що вони просто їх використали. Найімовірніше хтось заявив, що він має право й заробив на цій справі. Це все треба з’ясовувати – у кого вони купляли, якщо купляли ці фрагменти; хто на цьому заробив?”, – сказав Аврахов.

На питання, чому до НВО стільки претензій щодо порушень авторських прав, гендиректор “Укртелефільму” відповів: “Найімовірніше той, хто виконував роботу по закупівлі контенту дуже “творчо” підійшов до цього питання”.

“Детектор медіа” досі не отримав відповіді від представниці НВО в Україні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.