Новини

Був ще на Тузлі у 2003: що відомо про загиблого Героя Іллю Дякона

Народився Ілля Михайлович Дякон 24 серпня 1984 року в селі Старий Вовчинець Глибоцького (нині Чернівецького) району Кам’янецької сільської громади. Навчався в рідному селі. Виховувався разом з братом та сестрою.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці “Незабутні: Буковина пам’ятає”.

Читайте також: Взяв у полон десять росіян: що відомо про загиблого 22-річного Героя Іллю Нікітюка

Зростав спокійним хлопчиком, був товариським та щирим, мав багатьох друзів. Після закінчення у 2002 році Старововчинецького ліцею упродовж двох років проходив строкову службу в Державних прикордонних військах України.

З жовтня по грудень 2003 року, під час російсько-українського конфлікту біля берегів Тузли, перебував безпосередньо на острові.
“Командування загону дякує за виховання сина, який гідно виконував конституційний обов’язок, відповідальне і почесне завдання з охорони державного кордону на острові Тузла”, – ідеться в листі-подяці, адресованому батькам Іллі Дякона Михайлу Тодоровичу та Вірі Іллівні.

Повернувшись після закінчення строкової служби, тривалий час працював на будівництві. Для рідних був серйозною підтримкою та опорою, люблячим сином і найкращим братом.

У житті був доброзичливим, щирим, справедливим, врівноваженим, відкритим, комунікабельним, серед друзів та побратимів – душею товариства. Не ховаючись за чужі спини, мужньо боровся проти рашистських окупантів та віддав найцінніше, що мав, – своє життя.

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну пішов захищати рідну землю від ворогів. 21 квітня 2022 року був мобілізований в ряди Збройних сил. Служив солдатом в 10-й гірсько-штурмовій бригаді військової частини А4267. Брав участь у бойових діях на Донеччині.

Врівноважений, уважний до потреб побратимів, охоче ділився своїми знаннями та досвідом, завжди був готовий допомогти, відверто поспілкуватися, підтримати та підставити дружнє плече кожному, хто потребував. Не дивно, що товариші по зброї його дуже шанували та поважали.

24 листопада 2022 року солдат Ілля Михайлович Дякон загинув поблизу населеного пункту Білогорівка Бахмутського району Донецької області під час артилерійського обстрілу. Він виконував відповідальне бойове завдання. Поховали захисника на цвинтарі в рідному селі Старий Вовчинець Кам’янецької сільської громади. У глибокій зажурі залишилися батьки, брат та сестра.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.