Новини

Бабине літо в розпалі: якою буде погода на Буковині 26 вересня

Завтра, 26 вересня, в Україні – невелика хмарність, без опадів. Вночі та вранці у західних та північних областях місцями туман.

Про це повідомляє Укргідрометцентр, пише molbuk.ua

Вітер північно-східний, 3-8 м/с. Температура вночі 9-14°, у південній частині 13-18°; вдень 23-28°, на Прикарпатті 17-22°.

На Буковині без опадів, +22 +24 градуси.

За прогнозом Sinoptik, у Чернівцях хмар на небі завтра спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним. Без опадів.

Як пише синоптикиня Наталка Діденко, в Україні триває і триватиме суха сонячна погода.

“Антициклон охопить завтра й найближчими днями всю територію України – без дощів. Температура повітря очікується високою, +24+29 градусів і навіть у нічні години буде не холодно, +10+17 градусів!” – зазначає Діденко.

Синоптикиня також радить, на що звернути увагу.

“За таких синоптичних умов зростає суттєво пожежна небезпека. Мало того, що це небезпечно, то ще й дуже шкідливо для дихання.
Вночі та вранці вже виникають осінні тумани – водії, уважно, не забувайте вмикати фари ні в якому разі. У мегаполісах така погода (зависання шкідливих домішок у повітрі, загазованість) провокує загострення дихальних недуг – профілактика!

Така гаряча погода, коли ми очікуємо стереотипно на прохолодні меланхолійні дощі, а земля на хоч якусь вологу, може провокувати трохи депресивний стан, незрозумілу тривогу, сонливість і зниження працездатності.

Якісь перші дощі видніються після 3-го жовтня, а зниження температури повітря (без істотних опадів) припадає орієнтовно на 1-ше жовтня. Судячи з тривалості і потужності бабиного літа – ох же і баби в нас!” – жартує Наталка Діденко.

Народний прогноз погоди:

До цього часу закінчується формування осінніх зграй граків. Наші пращури помітили: коли граки відлітають, вже можна чекати снігу. А якщо у цей день піде дощ, то погода найближчим часом буде похмурою.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.