Новини

Вдарив ножем, а потім рятував: на Буковині суд засудив вбивцю до 14 років в’язниці

На Буковині суд засудив чоловіка за вбивство на 14 років.

Про це Чернівецький апеляційний суд.

Чоловік, який наніс 11 смертельних поранень своєму знайомому. А потім пояснював походження плям крові на своєму одязі тим, що намагався його врятувати.

13 березня 2021 року 23-річний мешканець с. Довгопілля Вижницького району разом із своїми односельчанами відзначав радісну подію – народження первістка. За трагічних обставин, цей день став для молодого батька фатальним.

Як ідеться у вироку Сторожинецького районного суду Чернівецької області, компанія молодих людей зустрілася вдень у сільському магазині-барі.

До них приєднався і 20-річний прикордонник, який завершив службу, але був вдягнений у військову форму та мав із собою пістолет і розкладний ніж.

Саме між ним та загиблим згодом виникне раптове непорозуміння, в ході якого він наніс своєму опоненту несумісні з життям ножові поранення в грудну клітину з ушкодженням серця та легені.
Трагедія сталася пізно ввечері, ближче до опівночі. Між двома чоловіками почалася бійка.

Роздався голос потерпілого, який кричав “Ай, ніж ! Болить”.
Зрозумівши наслідки скоєного, нападник викинув знаряддя вбивства за огорожу та почав робити непрямий масаж серця і штучне дихання пораненому.

Фельдшер, яка прибула на його виклик, побачила на землі пораненого без ознак життя, однак, ще протягом наступних 30 хвилин продовжувала реанімаційні заходи.
Це не дало бажаного результату і залишилося лише констатувати смерть та викликати поліцію.

Одразу після інциденту та під час розгляду справи у суді засуджений змінював свої покази. Але вони різнилися між собою, що ставило під сумнів його слова.
Сторожинецький районний суд Чернівецької області все ж визнав доведеним той факт, що саме обвинувачений вчинив злочин. Суд ухвалив вирок та призначив покарання у виді 14 років позбавлення волі, стягнувши моральну шкоду на користь потерпілих.

Обвинувачений та його адвокат подали апеляційні скарги. Вони наполягали на тому, що чоловік не скоював злочин та просили апеляційний суд скасувати вирок. Утім, Чернівецький апеляційний суд підтвердив своїм рішенням доведеність вини засудженого, а доводи апеляційних скарг – необґрунтованими.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.