Новини

Три правила від нутриціолога, які зроблять волосся красивим і здоровим. Ось у чому секрет

Здоров’я волосся залежить від правильного харчування. Навіть найкращі косметичні засоби не допоможуть, якщо в організмі не вистачає поживних речовин для росту волосяних фолікулів.

Про те, що потрібно робити, аби волосся росло красивим та здоровим, пише РБК-Україна з посиланням на сторінку нутриціолога Анастасії Голобородько в Telegram.

Як покращити стан волосся з допомогою їжі

“Волосся – мертве полотно, працювати треба з мікробіомом шкіри, цибулиною, живленням її кровʼю. Прикладати до волосся щось – погана стратегія, якщо вона єдина. Звичайно, можна робити процедури, насичувати жирними кислотами, колагеном”, – каже експерт.

Голобородько називає три ключові фактори для покращення стану волосся:

засвоювати їжу
посилювати кровотік до цибулин, щоб зробити міцнішими та пробудити ріст
зовнішні примочки

Які продукти корисні для волосся

“Засвоювати їжу, яку ми споживаємо – це означає, не ходити роками з печією, гастритом, недолікованим панкреатитом, жовчним, що ниє, кандидозом, здуттям, не терпіти відвертих симптомів. Робити регулярну перевірку організму, щоб розуміти, що всередині ви в порядку. Дефіцити – часта причина “поганого” волосся”, – пояснює нутриціолог.

Вона радить не обмежувати їжу по білку (їсти яйця, риба, морепродукти, вегетаріанські джерела білку). Регулярно споживати нерафіновані олії, насіння, горіхи, оливки і кунжут.

Не урізати цілозернові продути та коренеплоди. Часто їсти ягоди, а не мармелад, чорний шоколад, а не вафлі.

“Погана їжа – це біохімічні зміни, на які впливають як на білкові, так і ліпідні компоненти структури формування волосу”, – пояснює Голобородько.

Потрібно посилювати кровотік до волосяних цибулин

Потрібно дбати про здоров’я шкіри голови. Як мінімум ретельно розчісувати, правильно очищати – нормально підібрати догляд та шампунь. Можна використовувати сироватки – пептидні, активаційні з капсаїцином. Застосовувати мезотерапію.

“Волосся, вирощене з нездорової шкіри голови, має ознаки зміненої кутикули (зовнішньої частини) з шорсткістю, жорсткістю або ламкістю, зменшення блиску”, – каже експерт.

Незбалансований мікробіом шкіри голови призводить до запалення, лупи, структурних змін волокна волосся, що робить його сухим, ламким і складним для догляду.

Якщо ігнорувати правильне харчування та не дбати про здоров’я шкіри голови, може виникнути мутація клітин фолікулів волосся, що може призвести до передчасного випадіння та втрати кольору/посивіння.

Правильний зовнішній догляд

“Вибирайте засоби не “за запахом”. Структура волосся у всіх різна, волосся східноєвропейської людини відрізняється від волосся італійця чи данця. Бажано пам’ятати про захист від сонця та від морозу. Це теж оксидативне пошкодження волосся”, – пояснює Голобородько.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.