Новини

У Чернівецькому драмтеатрі вже цими вихідними представлять виставу «Біла пошесть» – фото

У суботу, 23 вересня, о 18:00 у Чернівецькому драмтеатрі відбудеться прем’єра трагіфарсу “Біла пошесть”. Прем’єра вистави буде представлена на головній сцені драмтеатру за твором чеського письменника-фантаста Карела Чапека.

Директор Чернівецького драмтеатру Іван Бутняк разом з режисером, художником-постановником та акторами вистави розповіли, що чекати глядачам від прем’єри, пише molbuk.ua

“Біла пошесть” вважається однією з наймасштабніших вистав Чернівецького драмтеатру. До її постановки задіяний майже весь творчий колектив драмтеатру.

“Цю виставу можна вважати масштабною, адже над нею працювала майже вся команда нашого драмтеатру від початку літа цього року. Монументальна картинка вистави, технічні засоби, режисерські прийоми – це все претендує на те, щоб у підсумку вийшла вистава з глобальною темою”, – розповідає директор Чернівецького драмтеатру І. Бутняк.

За словами режисера вистави Дмитра Леончика, нинішня вистава – це можливість сказати своє слово зі сторони країни, яка сьогодні захищається від ворога.

“Сьогодні Україна як ніхто має найбільше право на постановку цієї вистави. Для мене було викликом – як правильно донести головну істину глядачам вистави. Ми маємо конкретно говорити: хто нині у світі виступає агресором, що це за країна, і для цього ми разом з художником-постановником знайшли різні прийоми”, – каже режисер Д. Леончик.

Жанр вистави – трагіфарс (ред. – різновид трагікомедії, що виникає при перетині трагедії та фарсу – малого комічного жанру).

“У нашій виставі ми представили все те, що не хотілося би бачити в сучасному світі, чого нам треба уникати. Україна теж була у складі тоталітарної системи за радянських часів, і це нам досі відгукується – ми чуємо, бачимо, стикаємося іноді з навіяними стереотипами у повсякденності. У нас не має бути меншовартісного ставлення до себе та країни, хотілося б, щоб глядач після вистави якраз вийшов із думкою – як вирішити цю проблему. Тому “Біла пошесть” це не тільки для внутрішнього глядача, а й для всього світу”, – зауважив Дмитро Леончик.

Під час сьогоднішньої пресконференції були актори головних персонажів вистави: Андрій Циганок, Назарій Кавулич, Мирослав Маковійчук. Варто зазначити, що актор Мирослав Маковійчук після 13-річної перерви повернувся на сцену драмтеатру. І у цьому сезоні Мирослав гратиме у виставі негативного персонажа – Барона Крюга.

“П’єсу Карела Чапека я прочитав, не відриваючись. Коли режисер запропонував мені зіграти одну із головних ролей, я, звісно ж, що погодився. Дмитро запропонував мені зіграти саме Барона Крюга, олігарха, який допоміг Маршалу стати Маршалом, адже він мав гроші… Саме цими грошима він почав розбещувати народ, і до сьогодні олігархи продовжують цим займатися, роблячи з працюючих людей просто ніщо. Яскравим прикладом цього є Росія, у якій це творить влада та олігархи”, – сказав Мирослав Маковійчук.

У Чернівецькому драмтеатрі продовжують проводити репетиції вистави.

Квитки на прем’єру “Біла пошесть” можна придбати за посиланням або ж у касі театру.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.