Новини

У Чернівцях триває «батл» петицій: одна – про недовіру діям Ірини Ткачук, друга – про довіру

У Чернівцях триває “батл” петицій, присвячених очільниці управління освіти ЧМР Ірині Ткачук.

Про це пише molbuk.ua

Одна – про висловлення недовіри діям головної освітянки міста. Створена 18 вересня, станом на 12.00 21 вересня вона набрала 357 голосів.

Її створила представниця батьківського комітету ліцею №7 Наталія Романюк.

Водночас учора, 20 вересня, чернівчанин Георгій Білоус, створив петицію “про висловлення довіри” діям очільниці управління освіти Ірини Ткачук. Син автора петиції, Дмитро Білоус, є депутатом міськради від фракції “Єдина альтернатива”,

За одну добу вона набрала 348 голосів із 250 необхідних.

Тепер обидві петиції мають розглянути на засіданні міськради.

Відтак, чернівчани розділилися на два табори: одні підтримують дії управління освіти, інші критикують. Дехто ж зауважує, що уся ця ситуація вже стає абсурдною і перетворюється на цирк.

Що передувало:

Як відомо, Світлану Рудько звільнили 13 вересня. Як зазначено в документі управління освіти, Світлану Рудько звільнили “у зв’язку з невиконанням у повному обсязі у встановлений строк зобов’язань щодо усунення порушень, виявлених позаплановою перевіркою фінансово-господарської діяльності ліцею, а також враховуючи наявність чинних дисциплінарних стягнень”.

Увесь педагогічний колектив на знак протесту проти рішення управління освіти написав заяви на відпустки з 14 по 27 вересня без збереження зарплатні.

15 вересня вчителі ліцею прийшли до міської ради та зустрілися із мером Чернівців Романом Клічуком.

А 18 вересня у Чернівецькій ОВА та в управлінні освіти міськради після тривалих обговорень ухвалили рішення: навчання у ліцеї №7 відновлюють відзавтра, з 19 вересня. В. о. директора на період воєнного стану стала заступниця з навчально-виховної роботи цього закладу Надія Кейван.

Сергій Кізіма, якого терміново перевели з посади директора ліцею №14 на очільника ліцею №7, повернувся до рідного закладу, де його всі чекали і навіть створили петицію з вимогою повернення улюбленого керівника.

Як і передбачав Сергій Кізіма, він на посаді директора ліцею №7 – тимчасово.

Водночас правоохоронці з’ясовуватимуть законність звільнення попередньої керівниці ліцею №7 Світлани Рудько.

Читайте також: Скандал у ліцеї Чернівців: за що звільнили директорку та як вона сама це коментує

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.