Новини

«Досить робити крайніми журналістів»: видання БукІнфо відповіло на звинувачення голови Чернівецької ОДА

У Чернівцях Інтернет-видання “БукІнфо” відповіло на звинувачення голови ОДА Сергія Осачука цього сайту у створенні й поширенні “інформаційних качок”.

Про це керівник БукІнфо Сергій Зарайський повідомив у своєму дописі у Facebook.

Зарайський вважає, що “Осачук вдався до свідомих маніпуляцій, коли прокоментував МБ ситуацію із підлеглими посадовцями (державними службовцями), частина з яких є підозрюваними у кримінальних провадженнях щодо хабарництва і корупції”.

“Пан Осачук добре знає, що оприлюднені порталом документи по кримінальних провадженнях посадовців області неспростовні. Інформація нашого порталу щодо кримінальних проваджень, де у різних іпостасях фігурують голова Чернівецької РДА Дмитро Козарійчук, а також нещодавня справа, де, за інформацією слідчих ГУНП у Чернівецькій області, присутній заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк підтверджена документами та офіційними джерелами пресслужб правоохоронних органів та судовим ордером на обшук в приміщенні ОДА”, – йдеться у дописі журналіста у Facebook.

“Водночас, хочу зауважити панові Осачуку, що ЖОДНА оприлюднена порталом БукІнфо інформація та документи по згаданих кримінальних провадженнях НЕ БУЛИ СПРОСТОВАНИМИ компетентними органами, навпаки, ця інформація, у тій чи іншій формі, підтверджувалась в офіційних коментарях буковинським ЗМІ”, – додав Зарайський.

“Тому звинувачувати портал БукІнфо у тому, що він “притягує за вуха фотографії й ліпить образи і логічні ланцюжки”, а ще більше в “інформаційній війні” проти обласної влади – не личить вам, як посадовій особі, якій довірили керувати Чернівецькою областю по президентській вертикалі. Адже, президент, здається, особисто оголосив нещадну війну контрабанді й корупції, чи не так? Може замість того, щоб робити крайніми буковинських журналістів, які просто сумлінно виконують свою роботу, краще би було загалом подякувати ЗМІ краю за те, що не замовчують, а інформують краян про ці корупційні неподобства у вищих обласних владних ешалонах?”, – зауважив журналіст.

“Насправді, коментар Сергія Дмитровича МБ розрахований на тих, хто не уважно стежив за згаданими подіями у ЗМІ і не може дати об”єктивну оцінку словам керівника області”, – йдеться у дописі Сергія Зарайського.

Нагадаємо, сьогодні голова ОДА Сергій Осачук у коментарі molbuk.ua щодо ситуації з обшуками у приміщенні “будинку з левами” назвав “інформаційною качкою” публікацію видання “Букінфо”.

“До тих пір, поки не вручені ці підозри і не почалися слідчі дії, на будь-яку “інформаційну качку” “Букінфо” – притягувати за вуха фотографії й ліпити образи і логічні ланцюжки: “Ага, якщо є підозра на того, то мав бути в курсі той… А якщо був у курсі той, значить і прем’єр-міністр, і президент, і всі в курсі…”. Це виглядає як інформаційна війна”, – сказав Осачук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.