Новини

Інтернати – це має бути точно не про Україну, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський наголошує, що Україна має прийти до того, щоб інтернати перестали існувати, а для всіх українських дітей знайшовся дім.

Вчора, в неділю, Україна відзначала День усиновлення.

“Це, певно, одна з найпочесніших місій у житті – допомогти дитині уникнути сирітської долі. Всім, хто так допомагає діткам, усім, хто так поширює тепло своєї родини, щоб стало менше самотніх доль у цьому світі, – усім дякую! Ми як держава маємо прийти до того, щоб для всіх дітей у нашій країні, для всіх, хто залишився без батьківського піклування, знайшлася своя родина – свій власний дім, сім’я. Інтернати – це має бути точно не про Україну. Я дякую всім, хто працює заради цього!”, – сказав Зеленський.

Влітку 2017 року в Україні розпочалась реформа деінституціалізації (ДІ). 9 серпня 2017 року уряд затвердив Національну стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки.

Головна ідея реформи – створити умови, за яких потреба в інтернатах чи дитячих будинках зникне, а всі діти, позбавлені батьківського піклування, перебуватимуть у сімейних формах виховання.

Проте виконання цієї реформи просувається дуже повільно.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.