Новини

Чи варто купувати iphone 11: сильні та слабкі сторони*

Бум на яблучну продукцію збільшується з кожним випуском нової моделі. Apple виробляє відразу кілька моделей в лінійці. Наприклад, iphone 11 представлений ще й у версіях Pro і Pro Max. Наскільки зручна ця серія смартфонів, чи варто її купувати?

Переваги лінійки

Як і у будь-якої фірми, у яблука бувають ідеї вдалі і не дуже. Спочатку поговоримо про те, що компанії вдалося реалізувати на тверду п’ятірку в iPhone 11.

Потужний процесор, досить пристойний заряд батареї при активному використанні.

Камера ширококутня. Від просунутих версій вигідно відрізняється ціною. Хоча трохи втрачає в дизайні.

Задня панель Pro оснащена матовим склом. Хороший захист від слідів пальців, але трохи ковзає, тому краще використовувати чохол для смартфона. Окантовка зі сталі додає ваги фізично і візуально.

Тепер можна купити модель в темно-зеленому кольорі. А різноманітність – це завжди добре. Вже звичні колірні рішення стали більш пастельних тонів.

Просунуті версії оснащені об’ємним зображенням. Доплатити за таку можливість має сенс, незрівнянні відчуття від використання такого екрану.

Камера 11 моделі одна з кращих. Якість фотографій дотягує до професійних. Доданий режим нічної зйомки, який відрізняється від подібної функції в інших смартфонах. Фотографії залишаються контрастними, але без відокремлених тіней. До речі, стабілізація фото і відео дуже висока, дрібні струси телефону при зйомці ігнорує. Основних камер дві, доопрацьовано портретне фото з більш чітким визначенням меж особи.

Комплектація забезпечена швидкою зарядкою, правда, тільки в Pro.

Але як ми вже і говорили, в кожній бочці меду без дьогтю не обходиться.

Недоліки

Звичайно, це суб’єктивна думка. Кожен знаходить свої переваги в смартфоні, так само як і дрібниці, які хотілося б змінити.

Серія 11 не має сильних відмінностей від попередніх лінійок. Самі по собі нововведення були вимушеними, продиктовані розвитком ринку смартфонів. Але концептуальних змін немає. Навіть дизайн виглядає дещо архаїчно в порівнянні з безрамковими моделями конкурентів.

Нові камери роблять модель візуально непривабливою. Камери виступають і трохи заважають. В цілому дизайн просунутих моделей в співвідношенні з їх вартістю міг би бути і симпатичніше.

Екран. Тут повне розчарування. Конкуренти вже перейшли на OLED-дисплей, а яблуко залишило таку можливість тільки в Pro. У звичайній моделі змін майже не відбулося, а вартість її при цьому вище за ціну конкурентів.

Міцне скло виявилося не таким вже міцним. У перший же місяць купа подряпин.

Камера. Зума немає як такого. Є збільшення при зйомці, але якість при цьому втрачається. Автофокус ширококутної камери відсутній. Якщо знімати на неї в затемненні, знімки виходять змазаними.

Що стосується базової пам’яті, то весь модельний ряд представлений зі стандартними 64 гігами. Для збільшення місця можна купити підписку на iCloud. Слота для карти пам’яті немає. І хоча просунуті версії оснащені трохи краще, все одно 512 гігабайт для зберігання відео замало.

Блокування по face id. Відбиток пальця не передбачений. Базова модель має економічний режим, а ось в Pro дана функція відсутня.

Купувати чи ні iPhone 11? Це лише ваш вибір. Якщо ви яблучний фанат, то навряд чи вас налякають дизайнерські недоліки. У будь-якому випадку, Apple робить якість. Навряд чи сумарні якості 11 ряду поступляться подібним смартфонам з лінійки Samsung.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.