Новини

У одному з ліцеїв Чернівців учні побачили тарганів: у закладі проводять позапланову дезінфекцію

Хтось із учнів Чернівецького ліцею №4 виявив у своїй шкільній шафці для речей кілька тарганів.

Відео школярі опублікували у тг-каналі ХЧ, пише molbuk.ua

“Багатопрофільний ліцей №4. По школі бігають таргани. Вчителі та інші дорослі в школі про це вже давно знають, але нічого не роблять з цим. У шафці все було ідеально чисто (на відео просто малий безпорядок через книги та речі), до цього їх там не було, але зараз тарганів дуже багато. Це вже не перший випадок, коли в школі є таргани, вони іноді з’являлися і в їжі, і просто бігали по підлозі. Тепер новий рівень, вони і в шафках учнів (це вже не перший випадок, що вони і в шафах тепер)”, – йдеться у дописі від відео, і зазначено, що допис – від учнів.

“Дитина, виклавши відео, нам не повідомила. Ми побачили це в Інтернеті. Миттєво ухвалили рішення провести позапланову обробку всіх шафок ліцею спеціальними засобами, дозволеними санітарними нормами. Хоча у ліцеї були планові дезінфекційні заходи. Останній проводили наприкінці серпня. Є відповідні документи. Згідно закону, такі заходи мають проводити не менше двох разів на рік. У нас – тричі”, – прокоментувала molbuk.ua заступниця директора ліцею з навчально-виховної роботи Надія Білоус.

Освітянка зазначає, що таких комах у закладі більше ніде не бачили.

“Більше ніде абсолютно. І, що найцікавіше, жодного повідомлення від учасників освітнього процесу до нас не надходило. Тут ще питання, коли це знято”.

Тож припускає, що це міг бути також певний жарт школярів.

“Але ми не можемо стверджувати точно, тому реагуємо на побачене. Причому миттєво. Батьки уже знають, що шафки треба залишити відчиненими і забрати речі діток для дезінфекції”.

Надія Білоус наголошує: на учнів, які зняли відео, адміністрація ліцею не чинить жодного тиску.

“У жодному разі. Сто відсотків можу сказати про це. Це ж діти”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.